Újabb közösségi felületről tiltották ki a hírhedt francia antiszemita komikust

2020. Augusztus 13. / 16:11


Újabb közösségi felületről tiltották ki a hírhedt francia antiszemita komikust

A „világot irányító cionista lobbi" ellen évek óta fenekedő Dieudonné M'bala M'bala francia komikust nem tűrte el a YouTube, kitiltotta a Facebook és az Instagram, most pedig egy újabb videómegosztó óriásnak, a TikToknak is elege lett belőle. Nem csoda, hiszen a hírhedt Dieudonné előszeretettel viccelődik a holokauszton, s különösen engedékeny a zsidóellenes terrorista akciókkal.


Dieudonné M'bala M'bala – aki bevallottan antiszemita, s akit a bíróság már el is ítélt a terrorizmus támogatása miatt – mostantól a TikTokon sem posztolhat, a videómegosztó cég ugyanis letiltotta a felületéről. A TikTok szóvivője csak annyit közölt az AFP hírügynökséggel, hogy Dieudonné profilját törölték, a döntést ugyanakkor nem indokolta.

A Facebook – amely egyben az Instagram tulajdonosa is – a múlt héten távolította el a komikus profilját, amit a cég azzal indokolt, hogy Dieudonné a holokauszt áldozatain viccelődött és dehumanizáló kifejezéseket használt a zsidókra.

Az 1966-ban született Dieidonné különösen népszerű Franciaország bevándorlók lakta szegénynegyedeiben. Gyakran hangoztatja, hogy a világot a zsidó lobbi irányítja, neki pedig joga van a szólásszabadsághoz. A ynetnews cikke megjegyzi róla, hogy gyületbeszédért eddig összesen 9 ezer euróra büntették, tavaly pedig két év börtönre ítélték adócsalás és pénzmosás miatt.

(Fotó: AFP)

FORRÁS: YNETNEWS

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Európai adománygyűjtő akciót indított a Keren Hayesod
Megemlékezések
Raoul Wallenbergre emlékeztünk
2020. Augusztus 05. / 12:07

Raoul Wallenbergre emlékeztünk

Kommentek