Szijjártó Izraelben: Mindegy, ki a kormányfő, a kapcsolaton ez nem változtat

2021. Június 03. / 13:54


Szijjártó Izraelben: Mindegy, ki a kormányfő, a kapcsolaton ez nem változtat

Izraeli látogatása során interjút adott az Israel Hayom című lapnak Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, aki többek között leszögezte: Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja Izraelt a nemzetközi politikában attól függetlenül, hogy ki a Zsidó Állam miniszterelnöke. A foci EB kapcsán megjegyezte: jöhetnek az izraeli szurkolók is.


Magyarország és Izrael együttműködését nem befolyásolja az izraeli kormányfőváltás, Magyarország Izraellel kapcsolatos politikája nem változik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter az Israel Hayom című lapnak adott, szerdai interjújában. A magyar miniszter közölte: a személyes kötődések fontosak, de mi ugyanúgy támogatjuk Izraelt a nemzetközi politikában, mint eddig, függetlenül attól, hogy ki kerül az izraeli miniszterelnöki posztra. 

190854238_1481233292218118_9122198678236121537_n.jpg

Az Israel Hayom rárkérdezett arra is, hogy a mintegy 2 hét múlva kezdődő futball Európa Bajnokság meccseire az izraeli állampolgárok kapnak-e beutazási engedélyt, mire Szijjártó közölte: jöhetnek az izraeliek, annál is inkább, mert a mérkőzésekre jeggyel rendelkezők számára speciális szabályok vonatkoznak majd. Hozzátette: reméli, hogy Magyarország az elsők között lesz, amelynek polgárai beutazhatnak majd Izraelbe.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
A háború óta először tartanak Szegeden tóraavatást
Hírek, lapszemle
Nem állt ki egy izraelivel versenyezni, 10 év eltiltást kapott

Kommentek