Sacha Baron Cohen: Képzeljük el, mit tudott volna Goebbels a Facebookból kihozni

2019. November 24. / 09:28


Sacha Baron Cohen: Képzeljük el, mit tudott volna Goebbels a Facebookból kihozni

Erős beszédet mondott Sacha Baron Cohen humorista-színész az amerikai zsidó szervezet, a Rágalmazásellenes Liga rendezvényén. Cohen az amerikai techóriásokat támadta amiatt, mert teret engednek a gyűlöletbeszédnek, a hírhamisításnak és az agitációkra alkalmas tartalmaknak. 


A polgárpukkasztó filmjeivel híressé vált filmes-komikus a Facebookot, a Twittert, a Google-t és a YouTube-ot nevezte meg „az emberiség történetének legnagyobb propagandagépezetének”, amelyek révén megnőtt a gyűlöletbűncselekmények száma a világban.

Sacha Baron Cohen szerint az ezeken az oldalakon működő algoritmusok olyan tartalmakat részesítenek előnyben, amelyek a felhasználók elköteleződését fenntartják, olyan történeteket, amelyek az ösztöneinkre hatnak, s félelmet, dühöt keltenek bennünk.

Mint mondta: „a hazugságok könnyebben terjednek, mint az igazság, ahogy egy újság fogalmazott, csak képezljük el, mit tudott volna Goebbels a Facebookból kihozni”. 

Szerinte „ha a Facebook létezett volna a harmincas években, simán engedte volna Hitlernek, hogy félperces reklámokat posztoljon »megoldásáról« a »zsidó problémára«”.

A filmes-komikus a Facebook alapítóját külön bírálta amiatt, mert Mark Zuckerberg a Facebookot a szólásszabadság bástyájának nevezte. Cohen elítélte, hogy a Facebook engedi holokauszttagadó eszmék terjesztését, de szerinte ez nem lehet a véleménynyilvánítás szabadságának része, mivel a holokauszt történelmi tény.

(A !!!444!!! cikke alapján)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek