Öt halálos áldozata van két tel-avivi merényletnek

2022. Március 29. / 22:12


Öt halálos áldozata van két tel-avivi merényletnek

Fegyveres támadásokat követtek el kedd este Tel-Aviv egyik elővárosában, izraeli lapjelentések szerint a támadás színhelye az ultraortodox zsidók lakta Bnei Brak városka volt. Elie Bin, a Magen David Adom (a helyi vöröskereszt) igazgatója a Kan televíziós csatornának elmondta, hogy az elővárosban két különböző helyen követtek el támadást. „Öt sebesültünk van, négy áldozat a helyszínen, az ötödik pedig a kórházba szállítás után meghalt"  tudatta  Bin.

A rendőrség megerősítette a támadás tényét, s egyúttal közölte, hogy agyonlőtték a támadót. De sem a nevét, sem tettének esetleges motívumait nem hozták nyilvánosságra. Egyelőre annyit tudni, hogy feltételezhetően egyedül követte el a támadásokat. 

Eli Levy, a rendőrség szóvivője újságíróknak azt mondta, hogy egyelőre vizsgálják, voltak-e cinkosai az elkövetőnek. Letartóztattak egy másik gyanúsítottat, de nem tudni, hogy volt-e köze a támadásokhoz. 

A The Times of Israel című lap helyszíni tudósítója rendőri forrásokra hivatkozva arról írt, hogy terrorista támadásról van szó, elkövetője egy 25 éves, Dzsenin melletti településről származó palesztin fiatal férfi. Hírportálján a lap arról számolt be, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin szervezet egyik vezetője, Musír al-Maszri a Hamász rádióadójának úgy nyilatkozott, hogy „a Tel-Aviv-i hadművelet kiemeli a palesztinok egységét, éljenek bárhol is".  

Izraelben egy héten belül ez volt a harmadik fegyveres támadás. Naftali Bennett izraeli miniszterelnök kedd este azonnal összehívta a biztonsági szolgálatok vezetőit a helyzet értékelésére.

(MTI)

(Címlapkép: rendőrök és mentők a második támadás helyszínén. Fotó: Avshalom Sassoni / Flash90)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek