Gál Kinga: Terrorista szervezetekhez nem juthat európai uniós forrás

2023. Október 11. / 10:34


Gál Kinga: Terrorista szervezetekhez nem juthat európai uniós forrás

– Terrorista szervezetekhez akár áttételesen sem juthat uniós forrás, melyet Izrael elleni támadásra lehet használni – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz Európa Parlamenti képviselőcsoportjának elnöke. Hozzátette: az Európai Unió felelőssége mind a palesztin területeknek nyújtott támogatások felülvizsgálata, mind pedig a konfliktus elmérgesedésének megakadályozása.

Gál Kinga az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a Fidesz EP-képviselőcsoportja a leghatározottabban elítéli a terrorizmust, valamint elismeri Izrael önvédelemhez való jogát.    

Kijelentette: egyetért Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos hétfői megszólalásával, miszerint az Izraelben látott terror és brutalitás olyan fordulópontot jelent, amelyre nincs mentség, ezért felül kell vizsgálni a palesztin területeknek nyújtott uniós támogatásokat.    

„Terrorista szervezetekhez akár áttételesen sem juthat uniós forrás, amelyet Izrael elleni támadásra lehet használni" – fogalmazott a képviselő, rámutatva: az Európai Unió felelőssége mind a palesztin területeknek nyújtott támogatások felülvizsgálata, mind pedig a konfliktus elmérgesedésének megakadályozása.

– Az EU-nak mindent meg kell tennie, hogy megakadályozza az eszkalációt és a konfrontáció Izrael és Palesztina határain túli kiszélesedését – tette hozzá Gál Kinga.

(MTI)

(Címlapkép: OpenClipart-Vectors – Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma 115 éve született Radnóti Miklós
2024. Május 05. / 09:48

Ma 115 éve született Radnóti Miklós

Zsidó világ
A széder-est varázsa
2024. Április 25. / 09:13

A széder-est varázsa