Európai nagyhatalmak vezetői Izraelben

2023. Október 17. / 12:31


Európai nagyhatalmak vezetői Izraelben

Ma Izraelbe érkezik Olaf Scholz német kancellár, aki figyelmeztette a Hezbollahot és Iránt, hogy ne avatkozzon be Izrael harcába a Hamász terrorszervezettel. Ugyancsak a mai napon jelentette be Emmanuel Macron francia államfő, hogy hamarosan Izraelbe utazik. Joe Biden amerikai elnök is a Zsidó Államba tart.

Izraelbe érkezik ma Olaf Scholz, Németország kancellárja, aki többek között találkozik Beni Ganz-cal, az ellenzéki Nemzeti Egység Párt vezetőjével, a veszélyhelyzeti egységkormány tárca nélküli miniszterével, a szintén ellenzéki Gadi Eizenkot tárca nélküli miniszterrel, valamint Alon Schuster honvédelmi miniszterhelyettessel. 

Olaf Scholz a minap berlini sajtótájékoztatóján – amelyet azután tartott, hogy megbeszélést folytatott Abdullah jordán királlyal – felszólította az érintett országok vezetőit arra, hogy akadályozzák meg az Izrael és Hamász közötti harc közel-keleti eszkalációját. Ugyanakkor nyomatékosan figyelmeztette a Hezbollahot és Iránt, hogy ne avatkozzék az Izrael és a Hamász közötti konfliktusba.  

Ma Emmanuel Macron, Franciaország köztársasági elnöke bejelentette, hogy a Hamász október 7-i halálos terrortámadása miatt Izraelbe látogat. Macron elnök elkötelezett híve Izraelnek. 

A Jerusalem Post cikkei nyomán

A Közel-Keleten tartózkodó Antony Blinken külügyminiszter időközben bejelentette: Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke holnap Izraelbe látogat. Forrás: Új Kelet.

Illusztráció: Makszim Kapljuk via Times of Israel

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek