Az izraeli nagykövetség reagálása a holokauszttagadó Ahmadinezsád látogatására

2024. Május 07. / 20:49


Az izraeli nagykövetség reagálása a holokauszttagadó Ahmadinezsád látogatására

A Zsidó Állam budapesti nagykövetsége a Facebook-oldalán reagált arra a hírre, hogy Budapesten tartózkodik Mahmud Ahmadinezsád, Irán volt elnöke. Az alábbiakban a nagykövetség sajtóközleményét tesszük közzé. 

Reagálás Mahmud Ahmadinezsád volt iráni elnök látogatására

Irán korábbi elnöke, Mahmud Ahmadinezsád önjelölt holokauszttagadó, aki közvetlenül is felelős a holokausztot és annak áldozatait gúnyoló, lekicsinylő és megkérdőjelező eseményekért, mint például a hírhedt holokauszttagadó konferenciáért 2006-ban. Ahmadinezsád a terrorizmust támogató iráni rezsim egykori elnökeként maga is folyamatosan Izrael elpusztítására szólított fel.

Egy ilyen személy meghívása, hogy előadást tartson diákoknak bármely nyugati egyetemen, súlyosan sérti a holokauszt áldozatainak emlékét.

Vasárnap emlékeztünk meg Budapesten a izraeli Holokauszt Emléknapjáról, külön kihangsúlyozva a magyar zsidóság kiirtásának 80 évvel ezelőtti kezdetét.

Ahmadinezsád látogatása súlyosan sérti és megtiporja a holokauszt során meggyilkolt mintegy 600.000 magyar zsidó állampolgár emlékét.

Izraeli Nagykövetség
Sajtóosztály


(Fotó: Jákov Hadas-Handelsman nagykövet az Élet Menetén. Forrás: Izraeli Nagykövetség/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek