A pápai zsinagóga mielőbbi felújítására gyűjtenek

2020. Július 25. / 21:30


A pápai zsinagóga mielőbbi felújítására gyűjtenek

A Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesülethez már évek óta érkeznek a kérdések, azoktól, akik ide ellátogatnak, hogy hogyan lehetne támogatni azt, hogy az épület egyszer újra szép legyen. Sokan gondolkoznak azon, hogy kisebb vagy nagyobb anyagi támogatást fordítanának erre a patinás épületre – olvasható a Pápa.ma internetes oldalon.

Mi már többször is beszélgettünk a város vezetőségével, hogy hogyan is lehetne lehetőséget teremteni arra, hogy adományokat gyűjtsünk a zsinagóga felújítása kapcsán. A több fajta megoldásból arra jutottunk, hogy az egyesület létrehozott egy alszámlát, mely a zsinagóga felújítására különíti el az adományokat. Reméljük, sok jó ember adakozásával hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy ez az épület újra visszanyerje eredeti szépségét. Mi megteremtjük ehhez a keretet, bízva az emberek összefogásában – mondta Schmidt Orsolya, a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület elnöke, aki hozzátette, nincsenek határok, minden összegnek örülnek, s reményét fejezte ki, hogy egyszer majd azt ünnepelhetjük, hogy sokak adományából megszépült a zsinagóga. 

A pápai zsinagóga felújításának támogatása, amelyre az adományokat lehet utalni: Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület Budapest Bank HU72-10101054-57046100-01005009

– Kiemelte, hagyománya van a zsidóságban annak, hogy aki adományt ad, annak emléktáblán örökítik meg a nevét, ha erre igényt tart.

Terveink között szerepel, hogy azok az adományozók, akik szeretnék, ha a nevüket olvashatnánk egy ilyen táblán, a felújítást követően, megjelenhetnek a nevükkel. Természetesen tiszteletben tartjuk azt is, ha valaki anonim szeretne maradni, hiszen nem az az elsődleges cél, hogy hirdessük mennyi támogatást kaptunk, hanem az, hogy minél többen érezzék szívügyüknek a zsinagóga felújítását.

Dr. Áldozó Tamás polgármester ennek kapcsán elmondta, közismert, hogy a zsinagóga épületének az önkormányzat a tulajdonosa. A tulajdonosnak vannak kötelezettségei, nemcsak jogai. Kötelezettsége az, hogy a tulajdonában lévő ingatlant állagában megőrizze, és ha lehetősége van rá, azt megújítsa.

A teljes írás / IDE KATTINTVA olvasható el

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek