Az MTK is csatlakozott az IHRA antiszemitizmus elleni nemzetközi kampányhoz

2020. December 17. / 10:47


Az MTK is csatlakozott az IHRA antiszemitizmus elleni nemzetközi kampányhoz

A több mint 130 éves múltra visszatekintő Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) – követve a Ferencvárosi Torna Club (FTC), a Chelsea és a Dortmund példáját – csatlakozott a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) antiszemitizmus elleni nemzetközi kampányához.

Az alábbiakban az MTK elnökének Deutsch Tamásnak az IHRA vezetőihez eljuttatott levelét olvashatják, melyben az elnök kifejti, hogy elfogadja az antiszemitizmus Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség által megfogalmazott, jogilag nem kötelező erejű operatív meghatározását.

"Az antiszemitizmus terjedése a világon szomorú valóság, és minden erőnkkel küzdenünk kell ellene. Az MTK több mint 130 éves fennállása során mindig, még a legnehezebb időkben is büszke volt zsidó gyökereire.

A magas szintű sporttevékenység folytatása mellett a klub büszkén ápolja zsidó örökségét. Ahogyan arra a levele nagyon helyesen felhívja a figyelmet, az antiszemitizmus operatív meghatározása hatékonyan segítené elő az ellene való küzdelmet és az esetleges jövőbeli incidensek megelőzését.

A fentiek alapján az MTK csatlakozni kíván kezdeményezésükhöz, és elfogadja az antiszemitizmus Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség által megfogalmazott, jogilag nem kötelező erejű operatív meghatározását" – fogamzott levelében Deutsch Tamás

***

Az idén 132 éves MTK a magyar sport egyik legeredményesebb egyesülete és tudjuk ugyan, hogy az MTK nem csak labdarúgás (na jó, foci), hogy kiemelkedő sportolókat nevelt más sportokban is, de azért az MTK elsősorban mégiscsak foci és a Fradi után a legeredményesebb magyar labdarúgó testgyakorló kör a magyarság történetében a bajnoki győzelmek számát tekintve. A klub adta ki az Aranycsapat jelentős részét.

Az MTK sportolói az olimpiákon 33 arany-, 28 ezüst- és 21 bronzérmet nyerve a nemzetek rangsorában is a 33. helyen állnának. A sakkolimpiákon 8 arany-, 13 ezüst- és 7 bronzérmet harcoltak ki. A világbajnokságokon 181 arany-, 144 ezüst- és 118 bronzérmet vívtak ki. Az Európa-bajnokságokon 83-arany-, 81 ezüst- és 63 bronzérmet nyertek. (2016-os adatok

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek