A szomszédaik voltak – a Washingtoni Holokauszt Múzeum kiállításának megnyitója
Ápr. 19.

A szomszédaik voltak – a Washingtoni Holokauszt Múzeum kiállításának megnyitója

Információk

Dátum

2024.04.19.

Időpont

15:00 - 16:00

Helyszín

Rumbach zsinagóga - Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 11-13.

Leírás

A szerte a világon hatalmas érdeklődéssel bemutatott vándorkiállítás Washingtonból érkezik a PészahFesztre időzítve, és most először lesz magyarul is megtekinthető a Rumbach Zsinagógában. A megnyitó időpontja 2024. április 19. péntek, 15 óra. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA

A megnyitón beszédet mond dr. Aleisa Fishman , a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum történésze, ​​Tad Stahnke, a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum nemzetközi oktatásért felelős igazgatója, liturgikus dallal közreműködik Kardos Péter főrabbi, holokauszt-túlélő.Sara J. Bloomfield, az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumának igazgatója így foglalta össze a történelmi jelentőségű kiállítást: 

Hogyan történhetett meg a holokauszt? A náci vezetők központi szerepe vitathatatlan, de számtalan más emberre is támaszkodtak. Milyen szerepet játszott az átlagember? Miért támogatták olyan sokan a nácik bűneit, vagy maradtak némák? Miért segítettek olyan kevesen az áldozatoknak? 

Ingyenes regisztráció a képre kattintvaIngyenes regisztráció a képre kattintva

A szomszédaik voltak című kiállítás fontos kérdések feltevésére ösztönöz bennünket, amikor azokra a motivációkra és kényszerekre reflektálunk, amelyek az emberek választásait és viselkedését befolyásolták szerte a Németország uralta Európában a holokauszt idején. Hogyan reagáltak az emberek zsidó osztálytársaik, kollégáik, szomszédaik és barátaik sorsára? Hogyan tekintettek saját szerepükre? Miként látjuk mi a társadalmi szerepünket?”.

Kérjük, támogassa idén is adója egyházaknak adható 1%-ával a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége munkáját!
Technikai szám: 0358