A zsidóság 1700 éve Közép-Európában – kulturális rendezvény Debrecenben

2021. Augusztus 23. / 21:53


A zsidóság 1700 éve Közép-Európában – kulturális rendezvény Debrecenben

Fahidi Éva holokauszttúlélő és a Fisher Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar részvételével rendeznek kulturális rendezvényt „A zsidóság 1700 éve Közép-Európában" címmel a debreceni zsinagógában augusztus 24-én, kedden délután 2 órától. A programsorozatot a Debreceni Zsidó Hitközség, a Magyar-Német Ifjúsági Egyesület és a Debreceni Német Kulturális Fórum közösen szervezi.


Kiállításmegnyitó, „kortanú-beszélgetés" és zsinagógakoncert is szerepel annak a kulturális rendezvénynek a programjában, amelyet augusztus 24-én, kedden délután 2 órától rendeznek a debreceni Pásti utcai zsinagógában.

Képernyőkép 2021-08-23 214948.jpg

Köszöntőt mond Papp László debreceni polgármester és Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Közösség elnöke, majd Katja Dormann, a Német Nagykövetség kulturális referense nyit meg egy, a zsidósággal kapcsolatos kiállítást, ezután pedig Fahidi Éva holokauszttúlélő és Maren Schoening, a Magyar-Német Ifjúsági Egyesület elnöke beszélget a vészkorszak tapasztalatairól. A zsinagógakoncert – a Budapesti Fesztiválzenekarral és Fisher Ivánnal – délután 3 órakor kezdődik. 

A magyar-német nyelvű programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni ezen a honlapon lehet. 

(Címlapkép: a Pásti utcai zsinagóga kupolája)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek