Ilyen volt a széder estéje nálunk az ukrajnai menekülteknek

2022. Április 20. / 16:06


Ilyen volt a széder estéje nálunk az ukrajnai menekülteknek

Mint korábban beszámoltunk róla: a Magyarországon tartózkodó ukrajnai menekülteknek két széder estét szervezett a segítségnyújtásban együttműködő öt szervezet: a Mazsihisz, a JDC, a WJC, a Szochnut, a Bálint Ház és az Izraeli Nagykövetség. Most képeket mutatunk a két igen jól sikerült rendezvényről.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is jelentős mértékben hozzájárult anyagilag ahhoz a két széder estéhez, amelyet a háború sújtotta Ukrajnából elmenekült, s jelenleg Magyarországon tartózkodó ukrajnai menekülteknek szerveztünk.

Az egyik szédert abban a szállodában tartották, ahol az alijázásra várók vannak elszállásolva, a másik széder helyszíne egy zsinagóga volt. A menüről a Laky konyha gondoskodott. 

A fotókért köszönet az Izraeli Kulturális Intézetnek és a Bálint Zsidó Közösségi Háznak.

Az ukrajnai menekültekkel kapcsolatos segítségnyújtás során a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) együttműködő partnerei a Joint Distribution Committee (JDC), a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC), a Jewish Agency for Israel (Szochnut), a Bálint Zsidó Közösségi Ház és az Izraeli Nagykövetség.

logó1.jpg


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek