Radnóti Emléknap: Ismét vonulnak a tisztelgők Győr és Abda között

2023. Szeptember 13. / 10:23


Radnóti Emléknap: Ismét vonulnak a tisztelgők Győr és Abda között

Immár negyedik alkalommal várják a Radnóti Emlékmenetre mindazokat, akik az ártatlanul meggyilkolt Radnóti Miklós, a XX. századi magyar irodalom egyik legnagyobb lírikusa emléke előtt kívánnak tisztelegni a halála helyszínén. A Tóth Péter Lóránt tanár, versvándor által szervezett rendezvény szeptember 16-án, szombaton lesz. 

– Keresd a békét és járj utána! – ez a zsoltáridézet a mottója az idei Radnóti Emlékmenetnek, amelyre ezen a héten szombaton délelőtt fél 11-től várják az érdeklődőket a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium épülete előtt (cím: Eötvös tér 1. szám).

Amint az a Tóth Péter Lóránt tanár, versvándor által szervezett rendezvény meghívójában olvasható: „emlékezni mindig fontos, talán most még aktuálisabb, mint valaha: ártatlan életek, kimagasló tehetségek semmisülnek meg most is, nap mint nap az öldöklés viharában”.

thumbnail_Radnóti Emlékmenet plakát 2023.jpg

A mostani emlékmenetre szeretettel várják a Kárpát- medence közoktatási intézményeinek diákjait, pedagógusait és minden más érdeklődőt, hogy a vers- zarándoklattal közösen emlékezzenek Radnóti Miklós magyar költőre és a háborúk ártatlan áldozataira.

A gyülekező a győri Kazinczy gimnázium előtt lesz 10 óra 30-tól, majd versek és köszöntő gondolatok hangzanak el. A vers-zarándokok 11 órakor indulnak, a menet érkezése fél 1-re várható az abdai emlékhelyen. 

Jelentkezés és információ: Tóth Péter Lóránt (tothpeter1980@gmail.com); Pintér Ildikó (pinter.ildiko40@gmail.com).

Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy a rendezvény a szombat szent ünnepére esik!

(Címlapkép: a 2022-es megemlékezés az abdai emlékhelyen. Bal szélen Tóth Péter Lóránt. Fotó: Szabó Béla)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek