Beni Ganz látogatása a Dohány utcai zsinagógában

2023. Szeptember 20. / 19:02


Beni Ganz látogatása a Dohány utcai zsinagógában

Magánlátogatáson Magyarországon tartózkodik Beni Ganz tábornok, izraeli parlamenti képviselő, aki korábban az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, majd 2020-22 között a Zsidó Állam miniszterelnök-helyettese és védelmi minisztere volt. Beni Ganz ma délután látogatást tett a Dohány utcai zsinagógában, ahol találkozott dr. Grósz Andorral, a Mazsihisz elnökével.

A magyar felmenőkkel bíró Beni Ganz nem hivatalos úton tartózkodik Magyarországon, ahová elkísérte a lánya is. A politikus – vezetett látogatás keretében – ma megtekintette a Dohány utcai zsinagógát, majd a lányával együtt elhelyezte a megemlékezés köveit az Emanuel emlékfánál

Beni_Ganz_Dohany.jpgA politikus elhelyeti az emlékezet és tisztelet jelét

Izrael volt vezérkari főnöke, majd miniszterelnök-helyettese és védelmi minisztere – aki jelenleg a Knesszet tagja – találkozott dr. Grósz Andorral, a Mazsihisz elnökével, akivel rövid eszmecserét folytattak. 

Beni_Ganz_Dohany2.jpgBeni Ganz és dr. Grósz Andor az Emanuel emlékfánál (Fotók: Mazsihisz)

Az 1959-ben magyar szülők gyermekeként Izraelben született Beni Ganz a következő napokban – nem hivatalos minőségben – ellátogat holokauszttúlélő édesanyja egykori lakóhelyére, Békés vármegyébe. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek