Beni Ganz látogatása a Dohány utcai zsinagógában

2023. Szeptember 20. / 19:02


Beni Ganz látogatása a Dohány utcai zsinagógában

Magánlátogatáson Magyarországon tartózkodik Beni Ganz tábornok, izraeli parlamenti képviselő, aki korábban az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, majd 2020-22 között a Zsidó Állam miniszterelnök-helyettese és védelmi minisztere volt. Beni Ganz ma délután látogatást tett a Dohány utcai zsinagógában, ahol találkozott dr. Grósz Andorral, a Mazsihisz elnökével.

A magyar felmenőkkel bíró Beni Ganz nem hivatalos úton tartózkodik Magyarországon, ahová elkísérte a lánya is. A politikus – vezetett látogatás keretében – ma megtekintette a Dohány utcai zsinagógát, majd a lányával együtt elhelyezte a megemlékezés köveit az Emanuel emlékfánál

Beni_Ganz_Dohany.jpgA politikus elhelyeti az emlékezet és tisztelet jelét

Izrael volt vezérkari főnöke, majd miniszterelnök-helyettese és védelmi minisztere – aki jelenleg a Knesszet tagja – találkozott dr. Grósz Andorral, a Mazsihisz elnökével, akivel rövid eszmecserét folytattak. 

Beni_Ganz_Dohany2.jpgBeni Ganz és dr. Grósz Andor az Emanuel emlékfánál (Fotók: Mazsihisz)

Az 1959-ben magyar szülők gyermekeként Izraelben született Beni Ganz a következő napokban – nem hivatalos minőségben – ellátogat holokauszttúlélő édesanyja egykori lakóhelyére, Békés vármegyébe. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma volna 94 éves Kertész Imre Nobel-díjas író
Mazsihisz hírek
Beszámoló az Együtt-Egymásért Program állásáról