Nyolc kiemelkedő képzőművész a DZSH új művésztelepén

2022. Április 04. / 11:33


Nyolc kiemelkedő képzőművész a DZSH új művésztelepén

A zsidó vallás témakörében készít műalkotásokat nyolc országosan elismert képzőművész a Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) és a Debreceni Zsidó Kulturális és Tudományos Kutatóintézet által életre hívott DZSH-művésztelepen. Az új kezdeményezés nyitórendezvényét – egy tárlatmegnyitóval egybekötve – tegnap tartották a helyi Pásti utcai zsinagógában.

– Olyan alkotókat sikerült Debrecenbe csábítani, akiknek múltja, jelene garancia arra, hogy ez egy színvonalas alkotótábor lesz. Bízom benne, hogy az elmúlt időszak korlátozásai, amik kezdenek elmúlni, szabaddá teszik a lehetőségeinket és többször tudunk színvonalas rendezvényeket szervezni – mondta Horovitz Tamás, a DZSH elnöke a kezdeményezés nyitórendezvényén a debreceni Pásti utcai zsinagógában a Haon.hu cikke szerint.

A megnyitón jelen volt Puskás István alpolgármester is, aki azt mondta: a kezdeményezés megmutatja Debrecen kulturális életének sokszínűségét.

– Újra visszatér a debreceni kiállító terek sorába a Pásti utcai zsinagóga. Már évek óta megszoktuk, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb kulturális programokkal járul hozzá a zsidó hitközség a város kulturális életéhez. Itt az első kiállítás idénre is, és rögvest egy olyan kiállításról van szó, Both Teodóra kiállításáról, aki a városunkban élő, sokak által ismert és szeretett művésznő – fogalmazott az alpolgármester a Dehír érdeklődésére.

Forrás: DEHÍR /HAON.HU

(Címlapkép: Dehír)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek