Müller Péter Sziámi és művészbarátai: Szeretni még…!

2022. Augusztus 14. / 16:23


Müller Péter Sziámi és művészbarátai: Szeretni még…!

 A Zsenik a zsiniben elnevezésű „Sziámi-minisorozat” keretében idén Még ma éjjel boldoggá tehetsz címmel lépnek színpadra Müller Péter Sziámi és művészvendégei, Szakcsi Lakatos Béla és Gubik Petra a Zsidó Kulturális Fesztiválon. Műsoron többek között Boris Vian, Leonard Cohen, Édith Piaf, George Gershwin, Seress Rezső művei szerepelnek, de a művészektől elhangzanak majd saját művek is. Remek műsor lesz, amelyről Sziámi azt nyilatkozta: „én mindent odateszek!”.

ZsenikaZsiniben_Event_1920x1005.jpg

Tessenek beírni a naptárukba, hogy szeptember 6-án, kedden este 7-től a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában lesz kihagyhatatlan programjuk: ekkor lesz ugyanis Müller Péter Sziámi költő, dalszerző, zeneszerző, énekes és művészvendégeinek koncertje az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon.

– A világ legjobb dalai közül ezen az estén azokat adjuk elő, amelyeket a legjobban szeretünk – mondta tömören a várható produkcióról Sziámi, s ennyi talán elegendő is lenne ahhoz, hogy ott legyünk. Arról nem is beszélve, hogy az est címét Dorothy Fields és Jimmy McHugh slágeréből kölcsönözték, s így hangzik: Még ma éjjel boldoggá tehetsz.

De Müller Péter Sziámi szerencsére további részletekkel is szolgált, így megtudtuk: többek között Boris Vian, Leonard Cohen, Édith Piaf, George Gershwin, Seress Rezső dalai szólnak majd előadásukban. Maga Sziámi el fogja énekelni Édith Piaftól a Non, Je ne regrette rien (Nem, nem bánok semmit) című világhírű dalt, de természetesen magyarul. Annyit hadd áruljunk el, hogy ezt a francia sanzont Müller Péter Sziámi már eléggé régen felvette a repertoárjába, hiszen annak idején ezzel a dallal felvételizett az artistaképző intézetbe.

Akik ismerik a Sziámi fesztiválestjeire általunk kitalált „Zsenik a zsiniben” elnevezésű sorozatot, azok tudhatják, hogy a sokoldalú szerző a Zsidó Kulturális Fesztiválokon minden koncertre vendégeket hív maga mellé. Így lesz most is, a színpadon ott lesz id. Szakcsi Lakatos Béla, a világ egyik legjobb dzsessz-zongoristája, valamint Gubik Petra színésznő, aki énekesnőnek is elsőrangú tehetség, nemrégiben jelent meg az első lemeze, amelyen Sziámin kívül közreműködött Szirtes Edina Mókus is. A Még ma éjjel boldoggá tehetsz című fesztiválkoncerten erről a lemezről is hallhatnak majd új szerzeményeket, sőt, Sziámi még egy duettet is énekel majd Gubik Petrával. Elhangzik majd Bérczesi Róbert és Sziámi egyik új közös sikerdalának zongorás feldolgozása, sőt, a világklasszis zongorista, Szakcsi Lakatos Béla fergetesnek ígérkező szólót is játszik majd.

– Én mindent odateszek! – ígérte Müller Péter Sziámi, úgyhogy, ha valaki még mindig nem írta be a naptárába az időpontot és helyszínt, annak még egyszer megismételjük: szeptember 6-a, kedd este 7 óra, Hegedűs Gyula utcai zsinagóga. 

S ne feledjék: életörömre hangolunk!

RÉSZLETES PROGRAM ÉS JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA 
A FESZTIVÁL TELJES PROGRAMJA IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek