Fejes Krisztina szóló zongorahangversenye a Rumbacban

2021. Október 05. / 16:05


Fejes Krisztina szóló zongorahangversenye a Rumbacban

Fejes Krisztina nemzetközileg elismert zongoraművész szóló hangversenyét láthatja és hallhatja a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga közönsége 2021. október 17-én, vasárnap este 7 órától. A művésznő számára fontos a gyökerek és a magyar zenei kultúra megbecsülése, valamint a tehetségek támogatása. Jelenleg szabadúszó koncertező művész és napjaink keresett zongoraművésze.

fejes-event-final.png

Műsor:

Bartók Béla: 15 Magyar parasztdal 
Bartók Béla: Gyermekeknek válogatás (I-IV kötet) 
Bartók Béla: I. Román tánc BB56, Sz.43 op 8.a Allegro vivace 
Madarász Iván: Hommage á XIX. század 
Dohnányi Ernő: C – dúr rapszódia 

A magyar zenének, a magyar honi zeneszerzésnek sok évszázados folytonossága van. Sokan hiszik azt, hogy a 19. századi Liszt és Erkel után csupán Bartók és Kodály neve jelzi a magyar zenét, nem véve tudomást arról, hogy virágzó magyar gregorián kultúra, magyar klasszika (Eszterházy Pál, Istvánffy Benedek) és magyar romantika (Mosonyi Mihály) is létezett, nem beszélve számtalan 19.-20. sz.-i szerzőről Egressy Bénitől Dohnányin, Weineren át a kortársunk, Szokolayig. Ezen a koncerten is a hazai zeneszerzés kontinuitását az elmúlt évszázad két nagyja után egy ma élő komponista, Madarász Iván különös műve jelzi. A romantika zenei nyelvén megfogalmazott darabja olyan variáció-sorozat, amelyben felvonultatja 19. sz.-i harmónia- és dallamvilág teljes eszköztárát saját zeneelméleti koncepciója alapján.

Fejes Krisztina nemzetközileg elismert zongoraművész. A Fejes Művészeti Akadémia Egyesület megálmodója és alapítója. Számára fontos a gyökerek és a magyar zenei kultúra megbecsülése, valamint a tehetségek támogatása. Jelenleg szabadúszó koncertező művész és napjaink keresett zongoraművésze, folyamatos érdeklődést, valamint felkérést kap a világ összes tájáról és hazánkban is egyaránt.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után rendszeresen koncertezik és mesterkurzusokat tart világszerte. Tanulmányi évei alatt számos versenyen vett részt sikerrel. A külföldi megmérettetések sorában kiemelkedő jelentőségű 2007-ben a romániai Nagyszebenben megrendezett Carl Filtsch nemzetközi zongoraverseny, ahol második helyezést ért el. 2010-ben elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat. 2012-ben előadóművészi tevékenységéért Artisjus díjjal jutalmazták. Az MMA – Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa a 2017/2018 –as évre. 2020-ban ismét Artisjus díjjal jutalmazták.

Nem csupán szólistaként képvisel magas előadóművészi színvonalat, hanem kamarazenészként is elismert, számos nemzetközi fesztivál meghívottja hazánkban és külföldön világszerte Európa, Dél Amerika és Ázsia nagy hangversenytermeiben. Például 2017 májusában Kolumbiában szólistaként képviselte Európát, - ezen belül Magyarországot is - a minden évben megrendezett Európa nap alkalmából, és mesterkurzust tartott Popayán Cauca Egyetemén, koncertezett Kolumbiai Nemzeti Filharmonikusok meghívására. Majd 2018-ban ismét Kolumbiában koncertezett, ezzel egyidejűleg kurzusokat tartott a helyi egyetemeken is, köztük az Universidad de Los Andes-en, és Mexikóban a Toluca-i Egyetemen recitallal egybekötve, és koncertezett zenekari kísérettel Pachucaban.

JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek