A rendkívüli Fuchs Jenő története – most ingyen az m5 csatornán

2022. Január 14. / 08:44


A rendkívüli Fuchs Jenő története – most ingyen az m5 csatornán

Az állami televízió m5 csatornáján most szabadon megtekinthető a Fuchs Jenő: az első ember – Egy kívülálló története című dokumentumfilm, amely a legendás zsidó sportember életét, valamint a vívósportban máig tetten érhető hatását dolgozza fel.


„A 20. század első felében a kardvívás volt az egyik olimpiai sportág, amelyből aranyérmet tudtunk szerezni. Fuchs Jenő volt az első kétszeres egyéni olimpiai bajnok kardvívó. Kutatunk a legenda után, miszerint egy haditett végett átvehette a német Vaskereszt II. osztályú kitüntetését, ami sajnos nem igaz. Betekintést nyerhetünk, hogy miként szervezte újjá főtitkárként a budapesti értéktőzsdét, illetve hogyan vészelte át a háborút. A film a legendás sportoló életén túl azt kutatja még, hogy mit adott a mai vívó sportnak az ő példája, valamint hogyan vélekednek a sportolók és szakemberek a kardvívás hegemóniájáról és az olimpiai ciklusokon átívelő lenyűgöző győzelmeiről" – olvasható az m5 tévécsatorna ismertetőjében.

Dr.-Fuchs-Jeno.jpg

Fuchs Jenő: az első ember – Egy kívülálló története című filmet ma és holnap, azaz január 15. éjfélig korlátozás nélkül megtekinthetik az állami televízió honlapján(Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy a szombat ma 16 órakor jön be, s holnap délután 17 óra 10-kor megy ki, a dokumentumfilm tervezett megtekintése esetén ezt vegyék figyelembe!)

Forgatókönyvíró: Czinke Gyula, Fischer Gábor
Operatőr: Gondár András
Rendezte: Czinke Gyula, Fischer Gábor

Forrás: Médiaklikk.hu/m5

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek