Bálint Ház: Tanévkezdő adománygyűjtés ukrán gyerekeknek

2022. Augusztus 26. / 15:06


Bálint Ház: Tanévkezdő adománygyűjtés ukrán gyerekeknek

A hazánkba menekült ukrán gyerekek beiskolázása nehézségekkel jár, így a JCC Budapest – Bálint Ház most újra a közösség segítségét kéri – olvasható az intézmény közleményében. Mivel a legtöbb menekült gyereknek nincs semmilyen tanszere és iskolai kelléke, a Bálint Ház azt kéri az iskolás gyerekek szüleitől, hogy a tanévre vásárolva – anyagi lehetőségeik szerint – tegyenek be a kosarukba pár dolgot a nálunk tartózkodó ukrajnai diákok számára is.

Van, aki várja az iskolát, és van, aki nem annyira. A hazánkba menekült ukrán gyerekek beiskolázása nehézségekkel jár, így a JCC Budapest – Bálint Ház most újra a közösség segítségét kéri – írja közleményében az intézmény.

bh.jpg

Ősztől a menekült gyerekeknek is be kell iratkozniuk a tartózkodási helyük szerinti iskolába. Ez mind számukra, mind a befogadó iskolák számára okozhat nehézséget, hiszen szinte sehol nincsen megfelelő kapacitással és nyelvtudással rendelkező pedagógus. De nemcsak rendszerszinten, hanem egyéni szinten is nagy a probléma – a legtöbb menekült gyereknek ugyanis nem áll rendelkezésére semmiféle tanszer és iskolai kellék.

 Ezért a Bálint Ház most arra kéri az iskolás gyerekek szüleit, hogy amikor készülnek a tanévre, tegyenek be a kosárba még pár dolgot, amit anyagi lehetőségeik megengednek. 

A szükséges lista a ház Facebook-oldalán és honlapján is megtalálható, de ha valaki nem tudna vásárolni vagy tanszert bevinni, ám szeretne segíteni, a Bálint Ház Alapítvány számlaszámára is tud adományt küldeni.

A Bálint Zsidó Közösségi Ház Alapítvány számlaszáma:
16200106-11685838


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek