Hamász terroristák megöltek három embert, köztük egy rabbit Jeruzsálemben

2023. November 30. / 11:36


Hamász terroristák megöltek három embert, köztük egy rabbit Jeruzsálemben

Halálos terrortámadást követtek el a Hamász gyilkosai ma reggel Jeruzsálemben: három embert megöltek, hármat súlyosan, kettőt pedig könnyebben megsebesítettek. A két, lőfegyverrel felszerelkezett terroristát a biztonsági erők a helyszínen lelőtték.

A ma reggeli támadásban a Hamász terroristái meggyilkoltak egy 24 éves és egy 60-as éveiben járó nőt, egy 73 éves férfit, súlyosan megsebesítettek három személyt, kettőt pedig könnyebben. 

A 73 éves férfi Elimelech Wasserman rabbi volt, az ashdodi rabbinikus bíróság egyik tagja. Az egyik női áldozatot  Chana Ifergannak hívták, ő a beit shemesi Beis Jakov Bnot Hadassah vezetője volt, a harmasdik áldozat Livia Dickman, aki Har Nofban élt. 

A rendőrség közölte: a két terrorista Kelet-Jeruzsálemből jött a  Givat Shaul kereszteződéshez, és egy M16-os gépkarabéllyal, valamint egy kézilőfegyverrel nyitottak tüzet egy buszmegálló mellett álló emberekre.

A terroristákat a biztonsági erők lőtték le, köztük egy IDF-katona, aki éppen  eltávozásról tartott vissza a gázai harcálláspontja felé. 

A Jerusalem Post cikke nyomán. Címlapfotó: Marc Israel Sellem via JP

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek