Szombat: A megzavart budapesti konferencia közönségének fele provokátor volt

2024. Május 22. / 09:54


Szombat: A megzavart budapesti konferencia közönségének fele provokátor volt

– Magyarországra is megérkeztek és bemutatkoztak tehát a palesztin vallás igehirdetői, akik körülbelül olyan békésen terjesztik tanaikat, mint hajdan az inkvizítorok – írja Gadó János a Szombat folyóiratban a palesztin és palesztinpárti tüntetők által megzavart konferenciáról.

A mintegy ötvenfőnyi közönség előtt elsőként az izraeli nagykövet lépett a mikrofonhoz. Csak néhány percet tudott beszélni, amikor közbekiabálás zavarta meg: egy fiatal férfi azt ordította, miért nem a palesztinok ellen elkövetett népirtásról beszélnek. Gyorsan kivezették a teremből, de előtte még néhányszor elordította a  jelszót.

20240521_191705-1024x768.jpgFotók: Gadó János/Szombat

A Danube Institute egyik kutatója felhívta a közönség figyelmét, hogy tartsák magukat a civilizált vita szabályaihoz. Ezután a nagykövet folytatta előadását, melynek végén egy fiatal nő ordított közbe, azt követelve, mondják meg, hány gyereket gyilkolt meg az izraeli hadsereg. Mikor távozásra szólították fel, tovább kiabált, nem mozdult, mikor kivezették ős is a rituális skandálással búcsúzott.

A következő izraeli vendégelőadó is csak néhány percre jutott szóhoz, amikor a menetrend szerint következő provokátor bekiabált és követelte, hogy beszéljenek a palesztin nők ellen elkövetett nem erőszakról. Felszólítás távozásra, dulakodás, ordítozás, búcsúzóul  kiabálás volt ezután az immár forgatókönyv.

Miután a bekiabálások úgy tízpercenként követték egymást, nem volt nehéz átlátni, hogy a konferenciát előre szervezett és jól kivitelezett provokáció zavarta meg. A provokátorok egészen a konferencia végéig nem fogytak el, még a kérdezők között is felbukkantak: volt, aki udvariasan megvárta, míg hozzá kerül a mikrofon és akkor kezdett az „izraeli népirtásról” kiabálni.

Nem derült ki, hogy honnan jöttek, ki szervezte meg őket. Dühödt, gátlástalan, önuralmat nem ismerő agresszivitásuk, mélységes önbizalmuk azonban ugyanazt a modellt követte, amit nyugati egyetemekről történő közvetítésekből ismerünk.

Honnan ez az agresszív düh? Egyértelmű: a konferencia arról szólt, hogy az izraeliek október 7-én egy barbár támadás áldozatai voltak – márpedig a palesztin propaganda szabályai szerint az izraeliek nem lehetnek áldozatok, csakis tettesek. A palesztin vallás izraeli áldozatokat nem ismer, aki ilyet mond, az eretnek, a vallás alaptételeit veszélyezteti. Az eretnekkel szemben pedig, mint tudjuk, minden megengedhető.

Gadó János cikkét teljes terjedelmében itt olvashatják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek