Novák Katalin: A Dohány utcai zsinagógában Izrael és a zsidó nép mellett álltunk ki

2023. Október 29. / 17:27


Novák Katalin: A Dohány utcai zsinagógában Izrael és a zsidó nép mellett álltunk ki

Novák Katalin köztársasági elnök a The Australian című lapnak adott interjújában szót ejtett arról, hogy a Dohány utcai zsinagógában a Hamász terrorszervezet támadása utáni héten különböző felekezetek és politikai pártok együtt álltak ki a terroristák által megtámadott Izraelért. A zsinagógában jelen volt Novák Katalin is.

Az MTI által is szemlézett, Greg Sheridan által írt cikk beszámol arról, hogy a Dohány utcai zsinagógában különböző felekezetek és politikai pártok együtt álltak ki a Hamász terrorszervezet által által megtámadott Izraelért

Ennek kapcsán Novák Katalin azt mondta: „Magyarországon zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben. Azon a napon Izrael és a zsidó nép mellett álltunk ki. Nagyon erős zsidó közösség él Magyarországon, amelynek jogai teljes mértékben biztosítottak. Zsidó barátaim mindig mondják, hogy milyen jó, hogy Magyarországon nem kell félniük, ha kipát viselnek közterületen vagy nyilvánosan vallják meg zsidó hitüket". 

A magyar államfő hangsúlyozta: „a zsidó embereknek – más európai országokkal ellentétben – Magyarországon nem kell tartaniuk támadásoktól".

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek