Izraelbe látogatott Marcel Ciolacu román miniszterelnök

2023. Október 17. / 16:52


Izraelbe látogatott Marcel Ciolacu román miniszterelnök

A mai napon Marcel Ciolacu román kormányfő Izraelbe utazott és találkozott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, valamint az Izraelben élő román közösség képviselőivel. Ciolacu (akit elkísért Silviu Vexler, a Romániai Zsidó Közösségek Szövetségének elnöke) megbeszélést folytat a romániai zsidó közösség egykori főrabbijával, Menákem Hákohennel is – írja az Agerpres tudósítására hivatkozva a magyar nyelvű Transtelex.hu portál.

„Azért látogattunk Izraelbe, hogy szolidaritásunk üzenetét tolmácsoljuk az izraeli népnek, és jelezzük, hogy határozottan támogatjuk az országban élő jelentős román közösséget. Ilyen zavaros időkben Románia továbbra is a stabilitás tényezője, a béke, a demokratikus értékek és az emberi jogok védelmezője, és határozottan küzd a terrorizmus, az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és a gyűlöletbeszéd ellen” – idézi Ciolacut a közlemény.

Képernyőkép 2023-10-17 165026.jpgMarcel Ciolacu és Benjámin Netanjahu közös sajtótájékoztatója

A román kormányfőt Luminiţa Odobescu külügyminiszter és Angel Tîlvăr védelmi miniszter, valamint Silviu Vexler képviselő, a Romániai Zsidó Közösségek Szövetségének elnöke és Radu Ioanid, Románia izraeli nagykövete is elkíséri.

A két fél rövid közös sajtótájékoztatót tartott, ahol Netanjahu kijelentette: „A civilizált világnak egységesen Izrael mögött kell állnia a Hamász felszámolásáért folytatott harcban. Nagyra értékelem az Önök támogatását ebben az időben, ehhez a közös civilizációt szolgáló célhoz. Köszönöm!”

A Transtelex.hu írását teljes terjedelmében itt olvashatják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek