Izrael: Egy város büszke a Pride-ra

2021. Június 27. / 15:07


Izrael: Egy város büszke a Pride-ra

Egy fiú és egy lány csókolózik a tengerparti sétányon. A srác egyik karjával ölel, a másikban zászló. A szivárvány színei lobognak a földközi tengeri szélben. Mellettük dübörög Tel Aviv egyik legnevezetesebb eseménye a Pride. Silló Sándor helyszíni beszámolója.

Idén hiányzott a menetből (és az idegenforgalmi bevételből) kb 50-60 ezer turista, de így “magunk között” is többen voltunk a partin, mint százezren.  Itt Tel-Avivban ez nem egy melegfelvonulás.

A szexuális orientációnktól független együttlét, elsősorban szolidaritás.

„Tel-Aviv-Jafó büszkeségrendezvényei régi hagyományok, amelyek középpontjában az egyenlőség, az elfogadás, valamint az emberi és állampolgári jogok állnak. Tel-Aviv-Jafó otthont jelent minden itt élő közösség számára, és büszke arra, hogy úttörő város, és nemzetközi ihletforrás lehet az LMBT-közösség szemléletében. Idén minden eddiginél jobban fogunk együtt ünnepelni, együtt vonulni és együtt küzdeni az egyenlőségért” – mondta Ron Huldai, Tel-Aviv polgármestere.

“A Pride még mindig tiltakozás” – hirdette a tel-avivi felvonulásra összekapaszkodó magyar csapat transzparense.

Amig a világon bárhol is csorbulnak a kisebbségek jogai addig a Pride politikai rendezvény marad, persze jóval boldogabb érzéssekkel mint azok.

Hogy lehet gyűlölni azt, aki szeret? – kérdezte a graffiti és határtalan jóhangulat volt rá a felelet.

Tel-Aviv, együtt örült velünk, büszke volt ránk; éreztem. Ezt kevés város tudja, ennyire pedig egy sem, azt hiszem!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek