Címkék

Élet Menete

Közélet / 2024. Május 06. / 20:15

Izrael-ellenes tüntetők zavarták meg az Élet menetét Auschwitzban

Palesztin zászlókat lengettek, és népirtással vádolták az izraeli kormányt, amely a Hamász felszámolására indított hadműveletet Gázában a terrorszervezet tavaly október 7-i izraeli pogromja után.

Megemlékezések / 2024. Május 06. / 14:24

Vargha Tamás: a holokauszt soha többé nem ismétlődhet meg

A holokauszt az egész magyar társadalom, az egész világ legnagyobb tragédiája volt, soha többé nem engedhetjük meg, hogy az akkor történtek valaha is megismétlődjenek – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az auschwitzi egykori náci német haláltáborban.

Megemlékezések / 2024. Május 06. / 11:35

Grósz Andor: Eljöttem siratni negyvenöt rokonomat

Eljöttem siratni negyvenöt rokonomat, akiket ide deportáltak és itt gyilkoltak meg az elvetemült náci pribékek. Eljöttem siratni azt a több, mint ötezer ártatlan győri áldozatot, akiket szülővárosom gettójában zsúfoltak marhavagonokba, hogy néhány napi keserves utazást követően itt leljék halálukat. Eljöttem siratni azt a több, mint négyszázezer magyar zsidót, akik a „végső megoldásként” nevezett példátlan népírtásban itt lelték halálukat.

Megemlékezések / 2024. Május 06. / 10:44

Dr. Nógrádi Péter: Az Élet Menete Anyák napján

– Az Igaz Emberek a gyűlölet ellenében mentették zsidó honfitársaikat emberséggel és a szolidaritással. Rajtunk, szülőkön, apákon és anyákon múlik, hogy emberségre vagy gyűlöletre neveljük-e gyermekeinket – hívja fel a figyelmet az Élet Menete és az Anyák napja alkalmából a honlapunknak küldött írásában dr. Nógrádi Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) alelnöke.

Megemlékezések / 2024. Május 05. / 18:10

A Keleti pályaudvarnál véget ért az idei Élet Menete

A rendezvény kezdetén leleplezték a zsinagóga előtti Herzl Tivadar téren az "1944. május 15. és július 9. között elhurcolt és meggyilkolt 440 000 magyar zsidó emlékére" állított emléktáblát.

Közélet / 2024. Május 01. / 12:07

Idén 20. alkalommal – vasárnap elindul az Élet Menete Budapesten

A programsorozat május 5-én, vasárnap délután 3 órakor a Dohány utcai Zsinagógától indul, közel 110 holokauszt-túlélővel a menet élén, akiknek elektromos kisautók könnyítik meg a részvételt. Az Élet Menetével emlékezik több hazai és nemzetközi szinten is elismert sportoló, előadóművész és közéleti személyiség, jelenlétükkel kifejezve szolidaritásukat.

Zsidó világ / 2024. Április 12. / 10:14

Önkéntesek jelentkezését várja Élet Menete

Az Élet Menete Alapítvány csapata önkéntesek jelentkezését várja a május 5-én, vasárnap az idén huszadik alkalommal Budapesten megrendezésre kerülő Élet Menetére. Mindenkinek találnak megfelelő feladatot.

Hírek, lapszemle / 2024. Február 14. / 14:46

Gordon Gábor az Élet Menetéről a Miskolci Zsidó Múzeum Baráti Körében

A Miskolci Zsidó Múzeum Baráti Kör februári vendége Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi elnöke volt. A meghívás apropóját az adta, hogy idén emlékezünk meg a holokauszt 80. évfordulójáról, és éppen huszadik esztendeje rendezik meg Budapesten az Élet Menetét. A házigazda Markovics Zsolt miskolci főrabbi volt.

Közélet / 2022. Április 24. / 21:36

Élet Menete: „Mi jöttünk ki Egyiptomból, mi szabadultunk fel Auschwitzban”

Az időjárás is megtisztelte a budapesti Élet Menetét azzal, hogy a rendezvény előtt egy órával elállt az eső. Ennek köszönhetően gyönyörű, napsütéses időben vonulhatott a mintegy kétezres tömeg az Embermentők emlékművétől a Margit szigetre, a Hajós Alfréd uszodáig – így alkotva szimbolikus ívet az embermentő hősiesség eszménye, valamint az eszményi életformát megtestesítő első magyar olimpikon, Hajós Alfréd holokauszttúlélő között.

Közélet / 2022. Április 21. / 09:48

Zászlóvivő önkénteseket keresnek a vasárnapi Élet Menetére

Április 24-én, vasárnap délután 5 órakor két év kihagyás után újra megrendezik az Élet Menete felvonulást Budapesten. A szervező Élet Menete Alapítvány felhívása szerint ehhez az eseményhez keresnek most 25 főt, akik azt vállalják, hogy a menet elején a két méteres rudakon lobogó élet menetes zászlókat viszik.

Közélet / 2022. Február 21. / 15:59

Két év kihagyás után újra elindul Budapesten az Élet Menete

Az Élet Menete Alapítvány a Facebook-oldalán jelentette be, hogy idén április 24-én, vasárnap délután 5 órakor két év kihagyás után ismét elindul az Élet Menete Budapesten.