Ma érkezik a pészachi macesz a Kosher Delibe

2020. Március 30. / 08:06


Ma érkezik a pészachi macesz a Kosher Delibe

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) tájékoztatása szerint a Síp utcai Kosher Delibe ma érkezik meg az eladásra szánt pészachi macesz. A dobozokat a mai nap folyamán fertőtlenítik, így a megrendelt mennyiséget holnap kezdik kiszállítani a templomi körzetekhez. A Kosher Deliben a macesz előreláthatólag e hét péntektől, azaz április 3-tól vásárolható meg. 


Amint az a BZSH honlapján olvasható, idén a pészach április 8-án este köszönt be. A kivonulás ünnepének központi eleme a macesz, a keletlen, kovásztalan kenyér, amelyből tonnaszámra fogyasztanak ilyenkor a zsidó közösségek és családok.

A BZSH tájékoztatása szerint a budapesti Kosher Delibe ma érkezik meg a macesz szállítmány, amelynek dobozait fertőtlenítik, s holnap kezdik kiszállítani a templomi körzeteknek. A kiszállításról az érintett körzeteket a Kóser Laky Konyha értesíti majd.

A Síp utcai kóser boltban a maceszt előreláthatólag e péntektől vásárolhatjuk meg. Egy 1 kg-os csomag ára 1500 forint, míg egy csomag (fél kilós) maceszdara 800 forintba kerül. Megrendelés ezen a számon: +36 (30) 150 0150. E-mail: kosherdeli12@gmail.com. Bővebb információ az említett BZSH-honlapon, vagy a Kosher Deli Facebook oldalán, amely itt található.

(Címlapkép: Ri Butov/Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek