JadbeJad – Kéz a kézben: pályázati felhívás eseti szociális támogatásra (3. kör)

2020. Október 13. / 15:47


JadbeJad – Kéz a kézben: pályázati felhívás eseti szociális támogatásra (3. kör)

A Joint Distribution Committee (JDC) ismét 45.000 USD keretet biztosít arra, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) támogathassa a járványhelyzetben anyagi gondokkal küszködő hittestvéreit és a zsidó intézmények munkatársait.

Az első és a második körben 150 - 150 pályázónak folyósítottunk támogatást. Sajnos a járvány egyelőre nem csillapszik, és szociális következményei továbbra is súlyosak, ezért a támogatást újra meghirdetjük.

A Jadbejad harmadik körében elsősorban azoknak a kérelmét várjuk, akik eddig még nem jelentkeztek, vagy az előző körökben nem nyertek támogatást. Újra sikeresen pályázhatnak azonban azok a támogatottak is, akiknek anyagi helyzete változatlanul kilátástalan.

A pályázat időkeretei:

 ■ A pályázatot 2020. október 13-án hirdetjük meg.
 ■ Benyújtási határidő: 2020. október 25. vasárnap.
 ■ A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek!
 ■ A pályázatok elbírálásának és a kiértesítésnek határideje: 2020. október vége, november eleje. Az értesítéseket e-mailben küldjük meg,
 ■ A támogatást két egyenlő részletben, október végén és novemberben folyósítjuk. 

Hogyan pályázhat?

 ■ A pályázatot online kell elkészíteni és benyújtani. Kérjük, keresse fel a https://segitunk.mazsihisz.hu oldalt, ahol a jelentkezés erre a pályázatra gombra kattintva érheti el a pályázati adatlapot.
 ■ Kérjük, hogy az adatlapon röviden mutassa be, hogyan változott meg családja szociális helyzete a járvány következtében. 
 ■ Szíveskedjék csatolni egy járvány előtti és egy utolsó (szeptember) havi jövedelemigazolást. Ha állása megszűnt, a szeptemberi igazolás helyett kérjük, hogy a legutolsó kimutatást adja be.
 ■ Kérjük, hogy pályázatához csatolja valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet ajánlását, melyet hangsúlyosan figyelembe veszünk.  Az ajánló lehet a zsidó szervezet vezetője, munkatársa vagy önkéntese, az ajánlás pedig mutassa be a szervezethez való kapcsolatát és ismertesse a pályázat szempontjából fontos tényeket. Kérjük, hogy használja a https://segitunk.mazsihisz.hu/ oldalról letölthető formalevelet.
 ■ Feltölthető fájltípusok: pdf vagy jpg 

Kérjük a pályázókat, hogy vegyék figyelembe a következőket:

■ A pályázaton csak természetes személyek vehetnek részt, szervezetek nem.
Egy háztartásból kizárólag egy eseti támogatási pályázatot lehet benyújtani.
 ■ A pályázat kezelése során hiánypótlásra nincs lehetőség.
 ■ Akinek bármilyen jogcímen a MAZSIHISZ-szel, taghitközségeivel, illetve az általuk fenntartott intézményekkel szemben lejárt tartozása áll fenn, nem vehet részt a pályázaton.
 ■ Az eseti támogatással nem kell elszámolni.
 ■ A pályázat során átadott adatait szigorúan bizalmasan kezeljük.

A szociális támogatás odaítélése során előnyt élveznek:

 ■A gyermeket/gyermekeket nevelő zsidó családok, ha a járványhelyzet következtében annyira leapadt a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermekek megszokott iskolai és/vagy iskolán kívüli oktatása. Továbbá elsőbbséget élveznek azok a családok, akik zsidó oktatási intézménybe járatják gyermekeiket, illetve akik a zsidó közösség aktív tagjai.
 ■ A saját háztartásban élő zsidó személyek, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy akiknek a gyermekei már külön élnek, de a pályázók maguk még nem nyugdíjasok és a járványhelyzet következtében leapadt jövedelmük miatt átmeneti egzisztenciális gondjaik vannak. Támogatás során előnyt élveznek azok, akik a zsidó közösség aktív tagjai.
 ■ Azok a munkavállalók, akik zsidó vallási közösségekben, civil szervezetekben, vagy kulturális és oktatási intézményekben dolgoznak, és a válság következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették állásukat.

A JDC támogatási keret elosztásának szakmai háttérmunkáját a MAZSIHISZ közösségi szeretetszolgálata, a JÁHÁD végzi.

A támogatások odaítéléséről a MAZSIHISZ és zsidó civil szervezetek delegáltjaiból álló független bizottság dönt.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Tíz éve ezen a napon halt meg Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni
Izrael
Fiatalok, titeket vár Izrael, a csodák földje!
Izrael
A túszok kiszabadítását követelik Izraelben