Mazsihisz: Izrael vezetőit nem lehet terroristákkal összemosni

2024. Május 21. / 17:59


Mazsihisz: Izrael vezetőit nem lehet terroristákkal összemosni

Elfogatóparancsot nem lehet kiadni hazájukat védő politikusok ellen, Izrael demokratikus vezetőit nem lehet összemosni gyilkos terroristákkal. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) botrányosnak tartja, hogy ez megtörténhet a művelt világban.

Példátlan a legújabbkori történelemben, hogy a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte Izrael miniszterelnöke és védelmi minisztere ellen. A főügyész lépése arcpirító cinizmus, hiszen a két izraeli vezetőn kívül a Hamász három terroristája ellen készülnek kiadni elfogatóparancsot. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szerint elfogatóparancsot nem lehet kiadni hazájukat védő politikusok ellen, és Izrael demokratikus vezetőit nem lehet összemosni gyilkos terroristákkal.

A Mazsihisz álláspontja szerint botrányos, hogy ez megtörténhetett a művelt világban. Félő, hogy a hágai főügyész döntése csak újabb muníciót szolgáltat a palesztinpártiságba bújtatott és Izrael állam bírálatába csomagolt antiszemita megmozdulásokhoz szerte Európában és a világban.

Ennek az ügynek egyetlen lehetséges kimenetelét tudjuk elképzelni: a hágai főügyész vonja vissza döntését, és terroristákra sújtson le a törvény erejével, ne olyan politikai vezetőkre, akiknek hazájuk biztonsága az első.

Budapest, 2024. május 21.
Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek