Országos zsidó zenei vetélkedő: Taroltak a scheiberes diákok

2022. Május 22. / 20:45


Országos zsidó zenei vetélkedő: Taroltak a scheiberes diákok

Az évek óta megszokott rendkívüli sikerrel zajlott le ma a III. Országos Zsidó Zenei Vetélkedő döntője a budapesti Frankel zsinagógában. A versenyt a BZSH Scheiber Sándor iskolájának diákjai aranyéremmel zárták, de két ezüstöt és egy bronzot is szereztek.

Reggel írásbeli vizsgával kezdődött a verseny, amelyre tíz fővárosi és vidéki csapat jutott be, majd zsinagóga-látogatáson vettek részt a 8-11 éves gyerekek dr. Verő Tamás főrabbi vezetésével. Délben a zsidó konyha specialitásait felvonultató könnyű kóser ebéd következett a versenyzők, a kísérőtanárok és a szülők részére, a délután folyamán pedig a szóbeli vizsgák is lezajlottak.

Csopertkép - versenyzők és a zsűri.jpeg

Az I. korcsoportban a BZSH Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola diákjai, Sörös János és Török Jakab (felkészítő tanár: Sugár Edit) szerezték meg az első helyet, a II. korcsoportban pedig a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola negyedikesei, Nagy Ádám és Győrfi Ádám (felkészítő tanár: Sebestyén Mária) szerepeltek a legjobban. Külön öröm, hogy a rendkívül szoros és izgalmas versenyben a „scheiberesek" végül két ezüstérmet és egy bronzérmet is szereztek az aranyérem mellé.

A zsűri tagjai voltak Gonda Judit mesterpedagógus, dr. Verő Tamás főrabbi és dr. Nógrádi Gergely főkántor.

Az eseményt a BZSH, az NKA, a MAZSÖK, a JOODS HUMANITAIR FONDS és a Frankel Zsinagóga közössége támogatta.

(Címlapkép: Frankel.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek