Nagysikerű adománygyűjtő koncert Újpesten

2023. November 07. / 14:45


Nagysikerű adománygyűjtő koncert Újpesten

Székelyhidi Hajnal operaénekes, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) tanára és Szerdócz Ervin rabbi kezdeményezésére az egész zsinagógát betöltő adománygyűjtő kántorkoncert volt vasárnap az újpesti zsinagógában.

Déri Tibor, Újpest polgámestere, Cserdiné Német Angéla Rákospalota, Pestújhely, Újpalota polgármestere, Varjú László országgyűlési képviselő, valamint több más, magas rangú közéleti személyiség tisztelte meg jelenlétével a jótékonysági koncertet. Újpest polgármestere beszédében méltatta a rendezvény jelentőségét, saját és Újpest szolidaritásáról biztosította Izrael államát az országot súlytó terrortámadás elleni önvédelmi harcban. 

A koncertet Ádám Mária vezényletével a Goldmark kórus nyitotta meg. Fellépett Dési Tamás, Handó István, Markovics Csaba, Raáb Gábor, Rudas Dániel kántor Neumark Zoltán zongorakíséretével, továbbá Gál Rachel fuvolaművész. Három produkcióval szerepelt Masa Anita és Masa Tamás, a 25 éve sikeres Sabbathsong Klezmer Band szólistái.

A nagysikerű koncert moderátora Szerdócz Ervin, az Újpest-Rákospalota Templomkörzet rabbija volt.

A koncertet, melyen 561400 Ft adomány gyűlt össze, az előadók és az közönség „Osze Salom bimromav” az Örökkévalótól Izrael békéjét kérő békehimnusz zárta.

Szerdócz Ervin 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek