Az umani zarándoklat elhalasztására kérte Izrael és Ukrajna a hászid zsidókat

2020. Augusztus 19. / 20:02


Az umani zarándoklat elhalasztására kérte Izrael és Ukrajna a hászid zsidókat

A két ország külügyminisztériuma által kiadott közlemény a koronavírus-járvány veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Az ukrajnai Uman városába tett, évenként megrendezett zarándoklat elhalasztására kéri a hászid zsidókat az ukrán és az izraeli külügyminisztérium kedden kiadott közös közleménye, amely a koronavírus-járvány veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A két egészségügyi minisztérium járványügyi ajánlásai és figyelmeztetései alapján született közlemény az ukrán kormány weboldalán és Izrael kijevi nagykövetségének Facebook-oldalán jelent meg. Ukrajnában március óta 94 436 igazolt fertőzésről tudnak, a vírus okozta Covid-19 betegségnek 2116 halálos áldozata van. Az országban továbbra sem lassul számottevően a fertőzés terjedése, vasárnapra több mint 1600 új beteget regisztráltak, és több régióban ismét korlátozásokat vezettek be, egyebek között kötelezővé tették az orrot és a szájat elfedő maszk viselését. Az ukrán egészségügyi minisztérium kedden 1616 új esetet jelentett.

A közép-ukrajnai Uman zsidó temetőjében nyugszik Nachman rabbi (1772-1810), a breszlávi haszidizmus alapítója, aki tanításaiban az Istenhez való egyszerű és örömteli viszony, a tánc és az ének fontosságát hangsúlyozta. A rabbi sírjához minden évben több tízezer hászid zarándokol el a zsidó újév, Ros Hásáná idején, amely idén szeptember végére esik. A háromnapos umani zarándoklatot a hívők vidám táncos ünnepléssel töltik. (MTI)

Címlapképünk egy korábbi zarándoklaton készült / Eredeti forrása ide kattintva

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Elhunyt Sheldon Adelson Trump és Netanjahu legfőbb támogatója
Zsidó világ
Mekkora befolyása legyen a rabbikarnak a vezetésben?
Hírek, lapszemle
Felújítják az egykori zsidó iskola épületét Léván

Kommentek