Segítség a menekülteknek: hamarosan átlépjük az 5 millió forintot!

2022. Április 06. / 14:38


Segítség a menekülteknek: hamarosan átlépjük az 5 millió forintot!

Büszkék vagyunk rá, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által az ukrajnai menekültek megsegítésére indított adományozási kampányunk során eddig összegyűlt összeg már 4,9 millió forint! Csak egy kevés kell az 5 millióhoz, ezért kérjük, segítsük együtt a menekülteket, adományozzunk továbbra is törődést! A menekültlét a közös emlékezetünk része.

Százával érkeznek a háború elől védelmet keresők. Kimerültek, riadtak, és hiányt szenvednek alapvető szükségleteikben is. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége – tagszervezeteivel együtt – szorosan együttműködik a JDC-vel, a Szochnuttal, a Zsidó Világkongresszussal, a Bálint Zsidó Közösségi Házzal, a Maccabi mozgalommal és még sok civil zsidó szervezettel, hogy az ukrajnai háborús helyzet miatt kialakult humanitárius válságot együtt kezeljük.

Amit meg tudunk tenni, azt meg is tesszük: 

– krízisvonalon fogadjuk a kéréseket és a felajánlásokat;
– jelen vagyunk az ukrán-magyar határállomásokon, a főbb budapesti vasútállomásokon;
– ételcsomagokat osztunk és étkeztetést biztosítunk;
– igény szerint szállást adunk az ide menekülő zsidó csoportoknak és családoknak;
– együttműködünk karitatív szervezetekkel a segélyszállítmányok eljuttatásában ukrajnai zsidó hitközségekhez;
– egészségügyi segítséget nyújtunk a rászorulóknak;
– és segítünk adminisztratív ügyek intézésében, tolmácsolásban.

A Mazsihisz által indított felhívásra pár nap alatt összegyűlt az eredeti célösszeg, azaz hárommillió forint! Büszkék vagyunk a közösségünkre, amelynek tagjai azonnal és önzetlenül segítettek, köszönjük a bizalmat és a támogatást! (Ebben a cikkben megtalálják, hogy pontosan mire költöttük az első 4 millió forintot.)

Az új cél immár 10 millió forint összegyűjtése, és örömmel közöljük, hogy az adományozók jóvoltából már 4,9 millió forint gyűlt össze. Már csak nagyon kevés hiányzik az 5 millióhoz, ezért kérjük önöket, hogy továbbra is támogassák kezdeményezésünket, azon keresztül pedig Ukrajna menekültjeit.

Hiszen a veszedelembe került ember megsegítése parancs, mert aki megmenthetné társát, de nem teszi, megszegi a Tóra előírását: „Ne állj tétlenül felebarátod vérénél”. A menekültlét a közös emlékezetünk része.

Az adománygyűjtő oldalunk ide kattintva elérhető. Adományozzunk törődést!

logó1.jpg

Az ukrajnai menekültekkel kapcsolatos segítségnyújtás során a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) együttműködő partnerei a Joint Distribution Committee (JDC), a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC), a Jewish Agency for Israel (Szochnut), a Bálint Zsidó Közösségi Ház és az Izraeli Nagykövetség.

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek