Magyar Hebraisztikai társaság – meghívó konferenciára és könyvbemutatóra

2024. Január 21. / 09:56


Magyar Hebraisztikai társaság – meghívó konferenciára és könyvbemutatóra

Folytatva az elmúlt évek hagyományát, a Magyar Hebraisztikai Társaság 2024. február 1-én, csütörtökön ismét megrendezi konferenciáját, amellyel a Társaság alapító elnöke, Prof. dr. Schweitzer József (1922–2015) országos főrabbi, az Országos Rabbiképző Intézet igazgatója emléke előtt tiszteleg. Az idei konferenciának a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara ad otthont a PPKE Sophianum épületében (Budapest VIII. kerület, Mikszáth Kálmán tér 1.)

A több év után ismét jelenléti formában megrendezett esemény részletes programja elérhető már a konferencia honlapján / IDE KATTINTVA.

hebraisztikai-társaság-2024.jpg

A konferencia záróeseményeként egy könyvbemutatóra is sor kerül. 16.30 órakor dr. Csorba Dávid, a Debreceni Református Kollégium múzeumának az igazgatója mutatja be a Magyar Hebraisztikai Társaság „Studia Hebraica Hungarica” sorozata legújabb kötetét. 

A Koltai Kornélia és Zsengellér József szerkesztésében megjelent "Héber üdvözlőversek és a peregrináció” című kötet a 17. századi magyar peregrinusok héber nyelven írt költeményeiről szóló OTKA-projekt zárókonferenciájának az anyagát tartalmazza.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Kezdetét vette az emlékezet éve
2024. Április 03. / 23:16

Kezdetét vette az emlékezet éve