A Jeruzsálemi Héber Egyetem szociális munka szakos hallgatói az OR-ZSE vendégei voltak

2020. Február 27. / 11:25


A Jeruzsálemi Héber Egyetem szociális munka szakos hallgatói az OR-ZSE vendégei voltak

A Szociális munka és Társadalomtudományi Tanszék reményei szerint a jövőben is folytatódik az együttműködés a Jeruzsálemi Héber Egyetemmel olvasható az Országos Rabbkiépző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) honlapján.

A beszámoló szerint Az OR-ZSE felekezeti szociális munka szak hallgatói 2020. február 19-én találkoztak az izraeli fiatalokkal, akik Katz Katalin, a jeruzsálemi egyetem professzora vezetésével érkeztek. Katz Katalinnal sok éves kapcsolata van az egyetemünknek, mivel évekig vendégtanárunk volt és segítette az OR-ZSE szociális munkásainak képzését. Ő is az egyik pillére volt annak a folyamatnak, hogy az OR-ZSE szociális munka szakja országosan elismert képzéssé vált.

A Jeruzsálemi Héber Egyetem szociális munka szakos hallgatói az OR-ZSE-n 2020. február 19-én (Földi Bence / OR-ZSE)A Jeruzsálemi Héber Egyetem szociális munka szakos hallgatói az OR-ZSE-n 2020. február 19-én (Földi Bence / OR-ZSE)

Az évek óta tartó együttműködés eredménye a Héber Egyetemmel létrejött mostani találkozó is. Az izraeli hallgatók előbb Háberman Zoltánnal, a Szociális munka és Társadalomtudományi Tanszék vezetőjével megtekintették egyetemünket, aki a Rabbiképző történetéről és jelenéről tartott interaktív prezentációt. Ezt követően Balázs Gábor rektorhelyettes tartott előadást héberül a mai magyarországi zsidó közösség helyzetéről, dilemmáiról. A Héber Egyetem hallgatóinak Tamási Balázs könyvtárigazgató is tartott előadást a könyvtárról, a gyűjtemény régi, különleges köteteit is megtekinthették az izraeli fiatalok.

A magyar és izraeli hallgatók találkozása bensőséges hangulatú volt. Nyíltan beszéltek szakmai dilemmáikról és a hivatásuk személyes motivációiról is. Háberman Zoltán összegezte a diákokkal és tanárukkal az egynapos programot. Az OR-ZSE szociális munkás hallgatói búcsúzóul még egy héber dal eléneklésével is meglepték az izraeli diákokat. A felek sokat tanultak a két ország szociális problémáiról, a szociális szakma helyzetéről.

A Szociális munka és Társadalomtudományi Tanszék reményei szerint a jövőben is folytatódik az együttműködés a Jeruzsálemi Héber Egyetemmel.

Címlapkép: A Jeruzsálemi Héber Egyetem szociális munka szakos hallgatói az OR-ZSE-n 2020. február 19-én (Jeruzsálemi Héber Egyetem)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek