BZSH Scheiber iskola: Rendben lezajlott ma a magyar érettségi

2021. Május 03. / 17:18


BZSH Scheiber iskola: Rendben lezajlott ma a magyar érettségi

Szerző: Kácsor Zsolt

Minden maturandusz diák egészségesen és tünetmentesen megjelent a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola és Kollégiumban ma tartott magyar nyelv- és irodalom érettségin. A vírushelyzet miatt a biztonsági előírások betartására fokozottan ügyeltek.

A Scheiber iskolában ma harminckilencen tettek középszintű, ketten pedig emelt szintű érettségit magyar nyelv- és irodalomból – mondta érdeklődésünkre Kovács Bernadett, a BZSH Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola és Kollégium igazgatója.

Elmondása szerint minden diák tünetmentesen jelent meg az iskolában, ami pedig a vizsgát illeti: a tételekre nem panaszkodtak. Azzal kapcsolatban, hogy milyen egészségügyi óvintézkedések közepette zajlott az érettségi, Kovács Bernadett elmondta: a rendelkezések szerint egy-egy tanteremben legfeljebb tíz diák tartózkodhat, amit a Scheiberben még biztonságosabban úgy oldottak meg, hogy a tantermekben nyolc-nyolc fő volt, s csak egy teremben voltak kilencen. A tanároknak kötelező volt maszkot viselni, a diákok maguk dönthették el, hogy viselnek-e maszkot.

Az érettségi holnap matematikával, szerdán pedig történelemmel folytatódik.

(Címlapkép: BZSH Scheiber iskola/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek