A vírushelyzet miatt ideiglenesen ismét áttér a digitális oktatásra a Scheiber Iskola

2020. November 03. / 21:50


A vírushelyzet miatt ideiglenesen ismét áttér a digitális oktatásra a Scheiber Iskola

A Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnázium valamennyi pedagógusát és dolgozóját leteszteltette a fenntartó Budapesti Zsidó Hitközség az Abbott SARS-CoV-2 Antigén gyorsteszttel. Sajnos, a vizsgálat során öt fertőzöttet szűrtek ki, de további két oktató már az iskolai szünet folyamán jelezte, hogy megbetegedés miatt nem tud majd elkezdeni tanítani november 2-án.

Nagyon fontos tudnia a szülőknek is arról, hogy sem a közoktatási intézmények igazgatójának, sem fenntartójának nincs lehetősége arra, hogy döntsön a digitális oktatásra történő átállásról. A protokoll szerint, ha valamelyik intézményt közvetlenül érintő megbetegedés történik, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Népegészségügyi Központ a területi népegészségügyi hatósággal közösen megvizsgálja, hogy milyen intézkedést szükséges az adott intézményben meghozni.

Természetesen, a már említett hivatalokat a Scheiber Sándor Iskola értesítette a tesztelés eredményéről. Az EMMI ezt követően arról tájékoztatta az iskola vezetését, hogy a kérést jóváhagyva a Scheiber Iskola áttérhet a digitális munkarendre. Vagyis november 3. és 8. között a gyerekek nem mehetnek az iskolába, hanem otthonról folyik az oktatásuk valamennyi évfolyamon.

A pedagógusok a tavasszal megszokott módon tanítják a gyerekeket, az osztályfőnökök koordinációja mellett a jelenlegi órarend szerint.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy nem mindenki tudja megoldani gyermeke felügyeletét, ezért ügyeletet biztosítunk azoknak, akiknek otthoni felügyelete nem megoldott 8.00 és 16.00 között kedden, szerdán és csütörtökön, 8.00 és 14.00 között pénteken. Kérem, hogy az osztályokban használt kommunikációs csatornán keresztül tájékoztassák gyermekeik tanítóit, osztályfőnökeit az ügyeleti igényről.

Most is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a szükséges tanszerek a gyerekekhez kerüljenek. Kérem, hogy ezzel kapcsolatos kérdéseikkel keressék gyermekük osztályfőnökeit a holnapi nap folyamán!

Bízom benne, hogy a szülői közösség ezúttal is támogatni fogja döntésünket és partnereink maradnak továbbra is, ahogyan ezt ebben a nehéz időszakban tették mindvégig.” – írta a szülőknek megküldött levelében Kovács Bernadett, a Scheiber Iskola igazgatója.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek