A vagon: Már a neten Az Élet Menete Alapítvány oktatófilmje

2021. Április 21. / 15:45


A vagon: Már a neten Az Élet Menete Alapítvány oktatófilmje

A film az egyedülálló Vagonkiállítást dolgozza fel, amely 2005 óta járja körbe az országot, és egy korabeli tehervagonban mutatja be a holokauszt magyarországi történéseit.  A produkció – amely Törőcsik Franciska főszereplésével és narrációjával készült – Az Élet Menete Alapítvány oktatási anyaga.

A vagon című film a 2005-ben született Vagonkiállítás eredeti anyagainak felhasználásával, archív fotókkal, animációkkal, a túlélők tárgyi emlékeivel, érthetően, világosan és érzékenyen beszéli el a holokauszt történetét, az emberiség történelmének ezt a sötét időszakát. 

A filmet Vargha Máté és Király Kinga írta, rendezte és vágta Vargha Máté, a produkcióban Az Élet Menete Alapítvány részéről közreműködött Gordon Gábor és Szántó-Kremmer Dóra. A Magyar Vasúttörténeti Parkban forgatott mű  főszereplője és narrátora Törőcsik Franciska.

Az említett Vagonkiállítást – amely egy korabeli tehervagonban mutatja be a holokauszt magyarországi történéseit – Novák Ilona és Az Élet Menete Alapítvány hozta létre. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Jeruzsálem kvíz a Zsblog szervezésében
Tudomány
A holokauszt átörökítése: a Hamis Szelf nyomában
Izrael
Izraeli bringások újra nekivágnak a Girónak

Kommentek