Orvosok napja: Sok erőt a Szeretetkórház dolgozóinak!

2021. Március 30. / 11:50


Orvosok napja: Sok erőt a Szeretetkórház dolgozóinak!

Több mint egy éve már, hogy a koronavírus-járvány fenyegetése alatt élünk, s nem lehet elégszer megköszönni azt az áldozatos munkát, amit az egészségügyi dolgozók napról napra az erejükön felül végeznek. Az orvosok napján hadd ragadjuk meg az alkalmat, hogy megköszönjük a munkájukat, különös tekintettel a Mazsihisz Szeretetkórházában dolgozókra!


Az Egyesült Államokban 1990-ben indult útjára az a kezdeményezés, hogy március 30-át nyilvánítsák az orvosok napjává. Magyarországon 2015 óta vezették be a köszönetnyilvánításnak e speciális formáját – nem elfeledkezve arról, hogy a magyar orvosok sajnos leterheltebbek az átlagnál. 

orv.png

A Magyar Orvosi Kamara 2015-ös adatai szerint  a Magyar Orvosi Kamara ka hazai orvostársadalom egészségügyi állapota rosszabb, leterheltsége pedig nagyobb az teljes lakosság statisztikai átlagánál. A lakossághoz képest az orvosok körében jóval gyakoribb a magas vérnyomás, egyharmaduknál jelentkezik, de pusztít a stressz okozta rák, és jelentősek a mozgásszervi és az emésztőszervi betegségek is – riasztó megjegyzések, és 2015-ben a vírusjárvány szörnyűségeiről még nem is láthattuk előre.  

Ezen a napon gondoljunk az orvosokra, ha csak pár pillanatra is, és mondjunk köszönetet azoknak, akik az esküjükhöz méltó módon segítenek minket a túlélésben. Mondjunk köszönetet a Mazsihisz Szeretetkórházának is, amelynek dolgozói állománya több mint egy éve rendkívüli körülmények között teszi a dolgát éj nappallá téve, feláldozva a hétvégéket is.

Pészach első félünnepének napján kóser pészachot kívánunk nekik, és reméljük, hogy a pandémia elmúltával hamarosan újra visszazökken az életük a normális kerékvágásba – akárcsak azoké, akik nekik köszönhetik, hogy életben maradtak!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek