Meghalt Ungár Richárd, a Mazsihisz-BZSH Jogi Irodájának doyenje

2019. Szeptember 18. / 10:43


Meghalt Ungár Richárd, a Mazsihisz-BZSH Jogi Irodájának doyenje

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) vezetése mély megrendüléssel tudatja, hogy 2019. szeptember 17. napján dr. Ungár Richárd ügyvéd, a Mazsihisz-BZSH Jogi Irodájának doyenje életének 89. esztendejében elhunyt.


Ungár dr. az ortodox hagyományokat követte, a Kazinczy utcai közösség oszlopos tagja volt, de ugyanilyen otthonosan mozgott a bírósági tárgyalótermek világában, amelyeket választott hivatása okán ugyancsak második otthonának tekintett.

Ungár2.jpgUngár Richárd egy dolgozói hanuka ünnepségen

Ungár Richárd íróként is maradandót alkotott: kisregényei, humoreszkjei és karcolatai egyszerre engednek betekintést a Klauzál téri orthodox zsidó élet aranykorába és a pesti ügyvédek mindennapjaiba.

Pár hónappal ezelőtt bekövetkezett egészségromlásáig aktívan dolgozott a két szervezet jogi főosztályán, és arra is jutott mindig idő, hogy kávé mellett szó essen politikáról, közéletről és természetesen zsidóságról. Naprakészségével nem lehetett felvenni a versenyt.

Gyászolják családja, a barátok és a kollégák.

Emléke legyen áldott!

ברוך דיין אמת  – Baruch Dajan Haemet! (Áldott Legyen Az Igaz Bíró!)

Ungár Richárd temetése szeptember 19-én , csütörtökön 14 órakor lesz a X. kerületi  orthodox temetőben (Gránátos u. 12.). 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek