Ma 75 éves Demjén Ferenc, a magyar pop egyik legnépszerűbb sztárja

2021. December 21. / 12:30


Ma 75 éves Demjén Ferenc, a magyar pop egyik legnépszerűbb sztárja

Biztosan sok ajándékot kap a ma 75. születésnapját ünneplő Demjén Ferenc, ám az ő kivételesen gyönyörű, lírai és lágy orgánumát hallva, valamint felejthetetlen slágereit ismerve azt kell mondanunk: a magyar popkultúra számára az ő munkássága volt az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb ajándéka.  Már jó régen felültünk a szerelemvonatára és ott is maradtunk...


Angyallány;  Darabokra törted a szívem; Fázom;  Gyere és szeress; Gyertyák; Iskolatáska; Jöjj vissza, vándor; Mindig ugyanúgy;  Sajtból van a Hold; Szerelem első vérig;  Tűzvarázsló;  Várj, míg felkel majd a Nap. 

Íme, csak tizenkét sláger abból a sok-sok szerzeményből, amely a ma 75 éves Demjén Ferenc munkássága révén a magyar popkultúra része lett. A „Rózsinak" becézett művész olyan kivételes zenei tehetség, aki nemcsak élvonalbeli zene- és dalszerző, hanem az ország egyik legszebb hangú popénekese, nem mellesleg fantasztikus basszusgitáros is. 

demjén2.jpgFotó és címlapkép: Demjén Ferenc/Facebook

Szeretettel köszöntjük születésnapján, s nagyon büszkék vagyunk rá, hogy számos alkalommal üdvözölhettük közösségünkben – így felejthetetlen volt az a koncertje is, amelyet művésztársaival adott Az Élet Menete Alapítvány javára a Dohány utcai zsinagógában.

Éljen az emberi kor végső határáig szeretetben és egészségben!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek