Emlékmenet Győrtől Abdáig Radnóti Miklós tiszteletére

2020. Szeptember 16. / 11:30


Emlékmenet Győrtől Abdáig Radnóti Miklós tiszteletére

Radnóti Miklós és munkaszolgálatos csoportja 1944. szeptember 17-én indult utolsó, halálos útjára a szerbiai Borból. Az áldozatok emléke előtt tisztelegnek azok, akik holnap Győrből indulva gyalogolnak el a mártír költő halálának helyszínére. Radnótit Abda község határában, a Rábca folyó partján lőtték agyon 1944. novemberében


Az emlékmenet résztevői a győri Kazinczy Gimnázium előtt gyülekezhetnek holnap, 2020. szeptember 17-én, 12 óra 45 perctől, majd 13 órakor indulnak útnak Abdára. Útközben megemlékezést tartanak a Melocco-szobornál. A menethez bárki bárhol csatlakozhat, a szervezők kérik a résztvevőket, hogy tiszteletük jeléül virágot vagy kavicsot hozzanak magukkal.

Radnóti Emlékmenet plakát.jpg

A menet várhatóan 15 óra 30 perckor érkezik az abdai emlékhelyhez, ahol műsorral tisztelegnek Radnóti Miklós és a többi áldozat emléke előtt. Az eseményen részt vesz Tóth Péter Lóránt versmondó. A rendezvényen mindenki a saját felelősségére vehet részt, a szervezők kérik a járványügyi rendszabályok és óvintézkedések betartását.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Istenneadja – Sas József halálára
2021. Január 17. / 10:53

Istenneadja – Sas József halálára

Élet + forma
Ma 85 éves Woody Allen, a legnagyobb
2020. December 01. / 13:30

Ma 85 éves Woody Allen, a legnagyobb

Kommentek