A holokauszt borsodi áldozataira emlékeztek Miskolcon

2021. Július 05. / 17:44


A holokauszt borsodi áldozataira emlékeztek Miskolcon

Megemlékezést tartottak tegnap a vészkorszak Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mártírjainak emlékére Miskolcon. A helyi zsidó temetőben rendezett szertartáson részt vett Farkas Pál polgármester, ott volt dr. Kunos Péter, a Mazsihisz–BZSH ügyvezető igazgatója és dr. Feldmájer Péter, a Mazsihisz Közép-magyarországi Területi Csoportjának elnöke is.


A Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Pásztor Dániel mély és megrázó beszédet tartott a megemlékezésen. A megjelenteket Deutsch Miklós, a Miskolci Izraelita Hitközség elnöke köszöntötte. Ezt követően Veres Pál, Miskolc polgármestere szólt az egybegyűltekhez, kiemelve a múlt fájdalmát, amiből tanulnunk kell – írja a tegnapi megemlékezésről a Boon.hu megyei hírportál. 

A szertartásos részt a budapesti Hunyadi téri zsinagóga kántora, ­Klavanszkij Anatolij gyászimája nyitotta meg, majd Markovics Zsolt miskolci főrabbi beszéde következett, amit a kántor gyász­éneke zárt le. Az emlékezés a gyászolók közös imájával, a kádis elmondásával fejeződött be. Az alkalmon felszólalt még dr. Kunos Péter, a Mazsihisz–BZSH ügyvezető igazgatója és dr. Feldmájer Péter, a Mazsihisz Közép-magyarországi Területi Csoportjának elnöke, akinek családi kötődése van a borsodi megyeszékhelyhez.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

(Címlakép: a mártírok emlékműve a miskolci temetőben. Fotó: Kácsor Zsolt)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek