Vírushelyzet: sajnos be kell zárni a nagy ünnepekre is

2020. Szeptember 03. / 20:13


Vírushelyzet: sajnos be kell zárni a nagy ünnepekre is

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Mazsihisz-BZSH Krízismenedzsmentje szeptember 3-i ülésén újabb rendelkezéseket hozott a következő hetekre és az ünnepi időszakra. Az alábbiakban ezeket a döntéseket közöljük. 

A Krízismenedzsment döntése szerint a mai naptól minden zsinagóga zárva tart, és ez sajnálatos módon vonatkozik a közelgő ünnepi időszakra is. A rendelkezés visszavonásig érvényes. Fontos, hogy a nagy ünnepeket a zsinagógákon kívül, azaz szabad téren vagy egyéb bérelt helyszínen sem lehet megtartani! A hitélet újra az online térre korlátozódik. Ugyanez vonatkozik a közgyűlésekre és más társadalmi rendezvényekre is.

Az iskolákban és az óvodában jelenleg is szigorú járványügyi protokoll betartásával folyik az oktatás. Az esetleges további intézkedéseket a Krízismenedzsment a következő napok eseményeitől, a vírusfertőzés alakulásától teszi függővé.

A budapesti és a vidéki idősek otthonával kapcsolatos további intézkedésekről a Krízismenedzsment a napokban dönt.

Ezúton hívjuk fel a zsidó közösség tagjainak figyelmét az egyéni felelősség fontosságára.  Lehetőség szerint kerülni kell a tömegrendezvényeket és be kell tartani a vírus terjedését megelőző óvintézkedéseket.

Továbbra is vigyázzunk magunkra és egymásra!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek