Titokban rögzített hangfelvétel: A Mazsihisz feljelentést tett

2020. December 02. / 11:05


Titokban rögzített hangfelvétel: A Mazsihisz feljelentést tett

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) világ vezetése és a Rabbitestület több tagja 2020. november 4-én zártkörű internetes tanácskozást tartott, amelyen nyilvánosságra nem tartozó, belső szervezeti ügyekről esett szó. 

Az egyeztetésen elhangzottakat a résztvevők közül valaki jogosulatlanul rögzítette, majd eljuttatta egy olyan – a Mazsihisz vezetőit és munkatársait hónapok óta folyamatosan gyalázó és rágalmazó – internetes oldalnak, amely a titokban felvett hanganyagot nyilvánosságra hozta.

A Szövetség álláspontja szerint a zártkörű tanácskozáson elhangzottak jogosulatlan rögzítése és nyilvánosságra hozatala felvetik a magántitok, a tiltott adatszerzés és az üzleti titok megsértésének alapos gyanúját. A Mazsihisz ezért 2020. november 17-én ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A nyomozás elindult.

Ezzel párhuzamosan a Mazsihisz vezetősége 2020. november 23-án az alábbi határozatot hozta: 

„A Mazsihisz vezetősége a világi vezetés és Rabbitestület közötti egyeztetést fontosnak és célravezetőnek tartja, folytatását javasolja, ugyanakkor dr. Róna Tamás főrabbival a vezetőség a továbbiakban, mint a Rabbitestület elnökével nem kíván együttműködni.”

Címlapképünk illusztráció

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma volna 75 éves Dunai Tamás színművész
Megemlékezések
Szolnoki gettó: „Szótlanul vártuk sorsunk beteljesülését"