Radnóti főrabbi: Az aljas rágalmazás nem méltó a vallásos zsidókhoz

2021. Március 19. / 13:21


Radnóti főrabbi: Az aljas rágalmazás nem méltó a vallásos zsidókhoz

Radnóti Zoltán főrabbi, az újbudai Bét Sálom zsinagóga vezetője az elmúlt fél évben ismeretlen elkövetők ellen hat feljelentést tett, és mind a hat ügyben elindult a rendőrségi nyomozás. A főrabbi most újabb feljelentést fontolgat, de immár nem ismeretlen tettes, hanem a Neokohn szerkesztősége ellen, amiért a nevét teljesen alaptalanul „szexbotránnyal” hozták összefüggésbe. Radnóti Zoltán főrabbi írása.


Egy internetes szennymédia hónapok óta rágalmaz engem és a Mazsihisz más rabbijait, munkatársait. A gyalázkodások, rágalmak, becsületsértő és hazug állítások miatt az elmúlt fél évben hat feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen, mind a hat esetben befogadták a feljelentésemet és elrendelték a nyomozást. Eddig több kihallgatáson voltam. Elkeserítő, hogy a rágalmazásba újabban a Neokohn is beszállt. A Neokohn.hu tegnap megjelent cikke azt sugallja, hogy szexbotrányba keveredtem, ami gyalázatos hazugság.

A lap minden bizonyíték nélkül több alkalommal is állította, hogy a Mazsihiszt szexbotrányok rázták meg. Eddig nem írtak neveket, de most a cikkük felvezetőjében Markovics rabbinak tulajdonítva leírták ezt a bődületes hazugságot, és az én nevemet is említették.

A lap állításaival ellentétben a Mazsihiszt nem rázták meg szexbotrányok. Akik ezt írják, tudatosan hazudnak. 

Tisztelettel kérem a Neokohn szerkesztőségét, hogy vonja vissza megjelent állításait, tegyen közzé helyreigazítást, és hagyjon fel a nevem besározásával. Ellenkező esetben feljelentést teszek, ez alkalommal nem ismeretlen tettes ellen, hanem a Neokohn szerkesztősége ellen. Nem szívesen tenném, mert minden ezzel kapcsolatos ügyintézés időt és energiát vesz el legfontosabb teendőmtől, a zsidó közösség építésétől, de ha nincs más választásom, jogi útra terelem ezt az esetet is.

Ami pedig a neológia más vezetői elleni rágalmakat illeti, végtelenül elszomorít, hogy a vírusjárvány legsötétebb napjaiban nekik is ilyen támadássorozatban kell elszenvedniük, amikor minden erejükkel a feladataikra, a közösség építésére, a vigasznyújtásra, a zsidóság támogatására, a mindennapi imákra és drósékra, a hitélet fenntartására kellene koncentrálniuk. Köszönöm nekik, hogy ezt megteszik, és köszönöm a saját közösségeink támogatását és szeretetét is. 

Kérem, hogy az ortodox hátterű Neokohn ne a neológia rabbijait gyalázza, hanem inkább azokra az ortodox tanítókra figyeljen, akiknek helyén a szívük, és tudják, hogy mi a dolguk: tanítás, hitélet, vigasz és útmutatás ezekben az embert próbáló időkben. Forduljanak az általam is tisztelt és nagyra tartott Oberlander Baruch-hoz vagy bármelyik más tiszteletre méltó mesterhez, és kérdezzék meg tőlük, hogy ez az aljas, hazug rágalmazás vajon méltó-e egy vallásos zsidóhoz!

Magánemberként és rabbiként kérem a Neokohn újságíróit, hogy mérlegeljék: megéri-e elvenni az időt a zsidó közösségért végzett munkától? Megéri-e csúsztatások, rágalmazások terjesztésével besározni a zsidóságot, éket verni zsidó és zsidó közé? 

Szerintem nem.  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek