Oltásregisztrációs segítség a holokauszt túlélőknek

2021. Február 16. / 16:05


Oltásregisztrációs segítség a holokauszt túlélőknek

A magyar neológ zsidó közösség vezetése kiemelten fontosnak tartja, hogy lehetőség szerint minél hamarabb minél többen megkapják a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon. 

Mivel az állami szervek tájékoztatása szerint csak azokat oltják be, akik levélben vagy interneten előzetesen regisztráltak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) segélyhívó telefonvonalakat működtet annak érdekében, hogy az oltásregisztráció ügyében naprakész információkkal lássa el a magyar zsidó közösség tagjait.

A Mazsihisszel együttműködő Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítvány a napokban több mint ezer magyar holokauszttúlélőnek küldött levelet azzal kapcsolatban, hogy amennyiben információra van szükségük a regisztrációban, hívják a Mazsihisz-BZSH segélyhívó vonalait.

A tájékoztató munkát a zsidó közösség önkéntesei végzik minden hétköznap 10 és 16 óra között a +36-30-5418771-es és a +36-30-1718704-es mobilszámon.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Mazsihisz védőoltást támogató kampánya már elindult azzal a céllal, hogy mindenkit a regisztrációra és az oltásra buzdítsunk. 

Az ezzel kapcsolatos videónk itt tekinthető meg:

 Mazsihisz kommunikáció

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek