Nem hagyjuk, hogy hazudjanak rólunk – sajtópert nyertünk a HírTV ellen

2020. Március 23. / 21:28


Nem hagyjuk, hogy hazudjanak rólunk – sajtópert nyertünk a HírTV ellen

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) jogerősen pert nyert a Hír Televízió ellen, amelyet a Szövetség azért perelt be, mert a Sajtóklub című műsorban véleménynek álcázott valótlanságok hangzottak el szervezetünkről. A bíróság – részleges pernyertességünkre figyelemmel – kötelezte a televíziót egyes valótlan tényállításainak helyreigazítására, amelynek a szerkesztőség hétfőn este eleget tett.

A helyreigazítás szerint a HÍRTV valótlanul állította a 2019. augusztus 19-i Sajtóklub című műsorban, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége igyekszik szövetkezni a Jobbikkal, a Jobbikot legitim partnernek tekinti, illetve hogy a Mazsihisz egy antiszemita párttal állna össze; valótlanul állították továbbá, hogy a Mazsihisz azóta is használja a kommunista rendszerben szerzett ingatlanokat és nem szakított az ÁVH-s kommunista múltjával.

A HírTV-vel szembeni eljárások ezzel nem értek véget, az adás egyes szereplőivel szemben magánvádas büntetőeljárás keretében rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt feljelentést tettünk, s az ügy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon van folyamatban.

Tájékoztatjuk közösségünk tagjait és a közvéleményt: a legnagyobb magyar zsidó felekezetként továbbra is a sajtó- és véleményszabadság hívei vagyunk, ám azt a jövőben sem tűrjük el, hogy bárki véleménynyilvánításnak álcázott hazugságokat terjesszen a magyar zsidóságot képviselő Szövetségünkről.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Megkezdődött a Zsidó Budapest 150 éve programsorozat
Közélet
A házelnök felelősségéről és felelőtlenségéről
Zsidó világ
Szlihot imakoncert a Rumbach Zsinagógában
2023. Szeptember 14. / 18:07

Szlihot imakoncert a Rumbach Zsinagógában