Megkezdődött a felkészülés zsinagógáink megnyitására

2021. Április 22. / 17:34


Megkezdődött a felkészülés zsinagógáink megnyitására

A Mazsihisz-BZSH közös krízismenedzsment csoportja megkezdte a felkészülést a zsinagógák megnyitására, amelyre leghamarabb május közepén kerülhet sor. Igaz, még számolni kell azzal, hogy a zsinagógák csak korlátozott létszámban fogadják a híveket, s csak azok mehetnek be, akik két védőoltással már rendelkeznek és előzetesen regisztráltak. 

A Mazsihisz-BZSH közös krízismenedzsment csoportja – amely folyamatosan értékeli a koronavírus okozta helyzet fejleményeit – a legfrissebb helyzetértékelés, a sikeres országos oltási kampány és a javuló fertőzési mutatók alapján a krízismenedzsment elkezdte a felkészülést a zsinagógák megnyitására.

A jelenlegi tervezés szerint a zsinagógák május közepén nyitnak meg, de a hívek az épületekben csak az egészségbiztonsági előírások alapján meghatározott létszámban lehetnek jelen. Az istentiszteleteken – előzetes regisztrációt követően – kizárólag azok vehetnek részt, akik már két védőoltással rendelkeznek.

A Mazsihisz vezetősége ezúton is köszönetet mond rabbijainak azért az áldozatos munkáért, amellyel az elmúlt esztendőben online felületeken keresztül igyekeztek egyben tartani közösségeinket, gyakorolták a hitéletet és szervezték oktatási-kulturális programjainkat. Kitartásukért és megfeszített munkájukért köszönet jár a Mazsihisz-BZSH összes  munkatársának, a biztonsági személyzetnek és az önkénteseinknek egyaránt.

Mazsihisz-BZSH kommunikáció
(Fotó: Szentgyörgyi Ákos/BZSH)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek