Mazsihisz elnök: Ha a miniszterelnök nem tartja be ígéretét, nincs miről tárgyalni

2014. Április 09. / 12:16


Mazsihisz elnök: Ha a miniszterelnök nem tartja be ígéretét, nincs miről tárgyalni

A Mazsihisz elnöke szerint mindenképpen meg kell akadályozni a Szabadság téri emlékmű megépítését.Heisler András bízik abban, hogy a miniszterelnök tartja magát ígéretéhez és abban is, hogy egy normális országban nem történhet meg az, aminek most az előkészületei láthatóak – utalt a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű építésének megkezdésére.

Heisler a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában nyilatkozva elképzelhetőnek tartotta, hogy belső adminisztrációs túlkapás történt. Ha így van, fogalmazott, le lehet állítani az építkezést. Hozzátette, hogy Budapest már megélt néhány építési gödröt. Azt is hangoztatta, hogy ha a miniszterelnök semmibe veszi saját ígéretét, akkor nincs tárgyalási alap.

Orbán Viktor korábban a Mazsihisznek levélben azt írta, hogy az emlékműről húsvét után újra egyeztet a zsidó szervezetek képviselőivel.

Az ügyben azóta kiadott hivatalos kormányzati közlemény a május végére megjelölt átadási határidőre hivatkozik a munkálatok megkezdése kapcsán. (Klubrádió)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Ünnepek
Ma este beköszönt Jom Kipur, a bűnbocsánat napja
Nagy elődeink
Nagy elődeink: Dr. Steinherz Jakab (1856-1921)

Kommentek