Hanukai gyertyagyújtás a budai Várban

2019. December 11. / 16:12


Hanukai gyertyagyújtás a budai Várban

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budavári Önkormányzat figyelemfelhívó hanukai ünnepséget tart a Mátyás király korabeli, eltemetett zsinagógánál a budai várban. Az imahely egykor Európa legnagyobb zsinagógája volt, maradványa a magyar zsidóság évszázados gyökereinek szimbóluma.

Hanuka második lángját 2019. december 23-án, hétfőn délután 5 órakor gyújtjuk meg a Táncsics Mihály utca 23. hátsó oldalán, a Babits Mihály sétányon a várfal mellett.

A Budavári Önkormányzattal közösen szervezett ünnepségünkön természetesen lesz hagyományos hanukai fánk, forralt bor és forró tea, továbbá élő zene.

Hanuka lángjait Karácsony Gergely főpolgármester, V. Naszályi Márta, I. kerületi polgármester és Heisler András, a Mazsihisz elnöke gyújtja meg. Tanítást mond Radnóti Zoltán neológ főrabbi.

Közreműködik: Kardos Dániel (gitár), Magyar Bori (ének) és Vázsonyi János (szaxofon).

Szeretettel várjuk!

***

(Az esemény legegyszerűbben a Bécsi kapu mellől induló lépcsősor felől közelíthető meg. A helyszínt tömegközlekedéssel a 16-os busz Bécsi kapu megállójától lehet leggyorsabban elérni. Autóval a várfalon kívül, a Lovas úti parkolóban lehet megállni.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma öt éve halt meg Horváth Ádám rendező
Zsidó világ
Binjomin rabbi: Miért imádkozzunk?
2024. Június 06. / 17:09

Binjomin rabbi: Miért imádkozzunk?